20151009 NK Politiesportbond

Vandaag alleen op pad naar een voor mij nieuwe locatie. Normaal schiet ik op de laatste vrijdag van de kampioenschappen in Wenum-Wiesel. Nu voor het eerst in Kippendorp, Barneveld.
Ik ging iets later onderweg waardoor ik toch iet wat gehaaster moest rijden dan ik mijzelf had voorgenomen.Ondanks dit was het een ontspannende reis die in één keer goed ging. Bij de aankomst moest ik nog wel een klein heuveltje nemen wat toch lastig is met de hele zooi die ik bij me had. Dan denk je was ik maar pistool gaan schieten. Nou ja maakt niet uit.
Bij binnenkomst begroet door de aanwezige bekenden en even gekletst. Veel tijd was hier niet voor en ik kon gelijk aan de bak.
na het in gereedheid brengen van mijn spullen lekker ontspannen, in verhouding met anders, begonnen met de proefschoten. de eerste was een mooie 7. aardig uit de richting. ik moest mijn viziering 10 klikken bijstellen. hierna ging het aardig de goede kant uit. na de nodige 10en ben ik begonnen met de wedstrijd.

De eerste serie ging redelijk om en om met toch 1 10 meer dan 9ens en 96 punten was mijn deel. Ik moet zeggen dat ik wel de "angst" had om een 8 te schieten maar dat liet ik toe en ik vond dat ik een 8 mocht schieten. Dit bracht de nodige rust. Serie 2 was een kopie van serie 1 met 96 punten. Niet ontevreden ben ik aan serie 3 begonnen. Deze was met 9ens en 10en eerlijk verdeeld 95 punten.
In vergelijk met vorig jaar zat ik al mooi een eindje in de lift en zou ik een mooie score kunnen neerzetten.
Serie 4 begon ook nog redelijk.  Dit ondanks de 4 keer een 9 bij de eerst 6 schoten. Schot 7 echter werd een 8.9, wat was dit een baal gevoel. Maar zoals ik ierboven al schreef een 8 mocht ik van mijzelf hebben. Dus gewoon door gegaan en 2 mooie 10en gescoord.Het 10e schot was weer een 8. Hierdoor werd ik pissig en zette mijn wapen op een ongecontroleerde manier af.
Zonder verdere controle uit te voeren ben ik na een kleine rustpauze verder gegaan met serie 5. Dit was,door eigen toedoen,een drama. Na twee mooie 10en de 3e keereen 8. Toen had ik het niet meer en ging volledig de fout in. Als een kip, hoe toepasselijk, zonder kop heb ik deze serie uitgeschoten. In totaal zaten hierin 3 keer een 8 en vier keer een 9. Dus maar 90 punten. Mijn goede score kon ik nu wel vergeten. De 8en zaten allemaal over links en ik had zoiets van wtf is dit.Mijn nulpunt was goed en nu dit??? Rustig blijven zitten en terugdenken wat er was gebeurd. Bij het ongecontroleerd afzetten van het wapen bij de tweede 8 ben ik in mijn rolstoel verschoven. Ik heb bij het begin van de vijfde serie mijn nulpunt niet gecontroleerd en zag bij de controle dat ik er een centimetertje naast zat. Ik kon twee dingen doen. In mijn rolstoel terug draaien ondanks dat ik goed zat of mijn stoel een klein beetje bijdraaien en nogmaals controleren.
Dit laatste heb ik gedaan en ik kwam weer nabij mijn nulpunt.
Vol goede moet begonnen aan de laatste serie. Deze was weer gelijk aan de eerste twee en met 96 punten.Met twee 10en aan het einde kon iktoch met opgeheven hoofd de baan verlaten. Dit ondanks het feit dat ik baalde van mijzelf over de gemaakte fout die mij teveel punten heeft gekost. Een goede leer voor de volgende keer. Nog rustiger blijven.

Gezien het feit dat in Barneveld op een elektronische baan geschoten werd hieronder het overzicht van de wedstrijd.

Ik zeg: tot de volgende wedstrijd

Friday the 21st. On my way to.....