Vandaag de late seizoensluiting gehad. Het seizoen werd als gewoonlijk afgesloten met het NK op Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem. Ook werden hier de recordmedailles uitgereikt van het vorig seizoen.
Dat het NK dit seizoen zo laat werd verschoten lag aan het feit dat in het voorjaar op Papendal de, door de KNSA georganiseerde, Europese kampioenschappen zijn verschoten. Het nadeel hiervan vind ik altijd dat ik eigenlijk aan de start sta voor het volgende seizoen na een vakantieperiode. Zou eigenlijk niets moeten uitmaken, maar toch.

Na een drukke week met veel geregel met instanties dan toch maar vroeg in de middag samen met Marcel op pad gegaan naar Arnhem. Lekker vroeg zodat we geen stress zouden hebben van het niet op tijd komen door oponthoud onder weg.
Mooi op tijd kwamen we aan en konden zodoende alles mooi en rustig afhandelen voordat de drukte zou beginnen. Na alle plichtplegingen nog mijn laatste sigaret gerookt en nadien lekker rustig blijven en om mij heen gekeken en mijn hoofd wat leeg gemaakt.
Ongeveer een half uur voor aanvang naar de zaal gegaan en daar wat voorbereidingen getroffen, onder andere de "zooi" bij elkaar gepakt wat nodig is. Ook mijn jas al aangetrokken en in mijn "schietstoel" gaan zitten zodat alles op temperatuur kon komen waardoor dit geen invloed zou hebben op de resultaten tijdens de wedstrijd.
Tijdens de voor bereiding tijd werd ik er nog op gewezen dat mijn oogklep te ver naar voren stond en dat ik niet mocht schieten in mijn gebruikelijke spijkerbroek. De oogklep was te verstellen naar achteren maar de spijkerbroek kon ik niet veranderen.
Een andere broek had ik niet bij mij en in mijn onderbroek was voor de organisatie geen optie. Dus moet ik er voor de komende seizoenen aan geloven en mijzelf een schietbbroek aanschaffen. Het werd deze keer door de vingers gekeken. Nou ja niets aan te doen. Dit liet mij niet los tijdens de proefschoten en ook andere dingen van de afgelopen week, instanties ed. kwamen vrolijk mijn bloemkooltje in de bovenkamer binnen gehuppeld. Het eerste proefschot was dan ook een mooie 7. F*ck!!
Dit eenmaal geschoten, dacht ik(wat sowieso al fout is) dit gaat lekker. De proefschoten gingen naar mate het er meer werden toch iets beter. Ook aan de proefschoten kwam, helaas, een eind en de systemen werden gereset voor de wedstrijd.

Zoals jullie kunnen zien in het overzicht was het eerste schot een lage 9. Op zich niet erg maarrrrrrrrrrrrrrr, het tweede schot kon ik totaal niet stil houden en werd een 8. Ik had nog zoiets van nou ja met een 8 erbij kun je nog een mooie score neer zetten en deze hebben we dan maar alvast gehad. Mooi niet dus.

Hierna waren er wel 10en maar niet genoeg de 9ens hadden de overhand waardoor de series, in punten, te laag uit kwamen. Na schot 25 ben ik iets gaan verzitten omdat het op de manier waarop ik bezig was niet echt lukte. Ik bleef door de spanning in mijn bloemkool mooie cirkels draaien om de10 heen. Serie 2 is hier een mooi voorbeeld van. Je kunt aan de pijltjes onder de getallen zien dat ik draaide van links naar rechts en van boven naar onderen. ook kun je zien dat de meeste niet 10en hoge negens waren, op eentje na. Dit gedraai heeft puur te maken mat spanning!!!! Serie 3 was echt drama met maar 3x een 10, zou het nog niet zo erg zijn maar met 2x een 8 erbij ging het nergens meer over. Zo langzamerhand zonk het lood mij in de schoenen en moest ik iets doen om hier nog een beetje bovenop te komen. na mijn 4e keer een 8 kreeg ik de onverschilligheid over mij heen en wat blijkt ik schoot nog 1 keer een 8, schot 39. Deze 8 zat tussen 10 keer een 10 in. Wel potverdriedubbeltjes nog aan toe. Wat is de reden dat het nu wel gaat??? Is eigenlijk al beantwoord hierboven. Dit is dus duidelijk het belangrijkste punt waar ik aan moet werken.
Ik heb mijzelf getoond dat het mogelijk is als ik mijn bloemkool maar onder controle houd.
Het positieve aan het tweede deel van de wedstrijd is dat het gemiddelde hier hoger was dan het gemiddelde over de 60 schoten van vorig jaar. Dit is zuur maar wel hoop gevend.
Voor het komende seizoen staat mij, buiten de technische verbeteringen, eigenlijk maar één ding te doen: bloemkoolbeheersing.
Na de wedstrijd hebben we de madailleuitreiking gehad en heb ik ook mijn recordmedaille van vorig seizoen afgehaald. Nadien zijn Marcel en ik rustig richting huis gereden. Het was erg vermoeiend en weer laat. Maar wel weer een ervaring rijker.

Op naar seizoen 2015-2016 waarvan ik jullie weer zoveel mogelijk op de hoogte houd.

Ik zeg toedels en tot de volgende keer maar weer.

Wednesday the 21st. On my way to.....