20150412 DK D1 Emmer-Compascuüm

Ondanks het mooie weer naar Emmer-Compascuüm vertrokken om daar de District kampioenschappen te schieten. Onderweg eerst Marcel opgepikt waarna we met z'n tweetjes door zijn gereden. Bij aankomst eerst even de natuur zijn gang laten gaan en hierna rustig na de schiettent gelopen. Marcel heeft zoals gewoonlijk mijn spullen weer verzorgd, alwaar ik hem niet dankbaar genoeg voor kan zijn. Het scheelt zoveel.

Na de inschrijving kregen we de keuring van wapen, bril en jas. Alles zat keurig binnen de marches en werd als zodanig goedgekeurd. De spanning begon bij mij wel wat op te lopen maar nog niet zoals andere keren. Het was wel meer dan bij de wedstrijd in Bremerhaven Cry.

Op het moment dat we het sein kregen om op de baan te mogen hebben Marcel en ik alles in gereedheid gebracht. Omgekleed was ik al en mijn jas had ik al aan. Kon die mooi op temperatuur komen. Alles wat niet benodigd was bleef in de tas of koffer.

Na een aantal droog aanzetten pas op het laatste moment het wapen erbij gepakt. Hiermee ook een paar keer droog gericht waarna we het sein kregen dat de preparatietijd met proefschoten kon beginnen. Dit duurt 15 minuten. Toch behoorlijk lang. Na deze 15 minuten hebben we 75 minuten voor 60 schoten.Laughing Komt dus neer op ruim een minuut voor een schot en dan heb je ook nog tijd om even pauze te houden tussendoor.

De eerste serie liep al niet lekker en ik was steeds maar rondjes aan het draaien rond de 10. Uiteindelijk kwam het groepje iets te ver rechtsonder uit en had ik 94 (98.6) punten. In serie twee kwam ik juist weer iets te hoog uit, Ik bleef maar draaien rond die tien. Dit komt je vertrouwen niet ten goede. Uiteindelijk 93 (96.9) punten. Tot die tijd in ieder geval nog geen 8en erbij. Die kwamen in serie 3 wel. Drie stuks had ik er. 8.8 en 2x een 8.9. Deze serie sloot ik af met 91 (96.9) punten. Serie 4 kwam wat meer in de buurt van het nulpunt, de 10, alleen waren de schoten het dus net niet. Merendeel hoge 9ens en een paar 10en. Serie 5 eigenlijk hetzelfde laken een pak, maar nu weer net te hoog. 94 (98.3) punten. Schot 50 t/m 56 waren mooie 10en en ik had zoiets van: ook al valt het punten totaal tegen, ik heb nog wel laten zien dat ik het kan. De 6e serie eindigde ik helaas met een 8.8. Het totaal was hier 96 (99.1).  Mijn totaal score kwam hiermee op 587.7 (562). Niet hoog maar gelijk aan de vorige wedstrijden. Het aantal .7, .8 en .9, dus schoten die net geen 10 of 9 zijn, zijn vermeerderd. Dit houd dus in dat er wel weer wat progressie is geboekt. We blijven doorgaan met trainen en komen er vanzelf.

Ik heb een leuke wedstrijd gehad met hele mooie schoten en een paar "slechte". Het is niet anders. Nu nog wat meer werken aan mijn vertrouwen en geloof in mijzelf en dan zien we wel hoe het verder loopt.

Hieronder zoals gewoonlijk mijn scoreoverzicht.

Tot zover maar weer en tot de volgende keer. Succes allemaal.

Monday the 16th. On my way to.....