20140627 NK Papendal

Dit jaar hebben wij op de vrijdagavond geschoten samen met de veteranen.

Ik had besloten voor mijzelf om de voorbereiding anders op te pakken als anders. Marcel en ik zijn rond 16.15 uur vertrokken uit Klatering om mooi op tijd op Papendal te zijn zodat we niets hoefden te haasten. Marcel reed zodat ik al mooi ontspannen zou aankomen. Dit is goed gelukt. Na aankomst de eest mensen gedag gezegd en gelijk maar inschrijven en materiaalkeuring doen zodat we dat maar achter de rug hadden en hier ook geen zorgen over hoefden te hebben. Marcel heeft alles gesjouwd en voorbereid wat mij weer enorm scheelde in van alles en nog wat, Ook via deze weg wil ik Marcel hier nog voor bedanken.

Ongeveer twintig tot dertig minuten voor aanvang zijn we naar de benedenzaal gegaan voor de instructies en de voorbereidingen. Hier bleek dat er twee personen op dezelfde baan zouden moeten schieten Ikzelf en een colega schutter, daar dit niet mogelijk is moest dit omgezet worden. Ook stonden er nog twee schutters in rolstoelen te dicht op elkaar en ook dit moest worden veranderd. Tenslotte was er onduidelijkheid over welke klasse 40 en/of 60 schoten moesten doen. Al met al een gedoe voor aanvang.

Al die tijd zat ikzelf al zo goed als mogelijk in mijn houding met jas en alles aan. En het was WARM in de benedenzaal. Dus nog niets gedaan en het zweet liep er als bij langs. Gelukkig genoeg te drinken meegenomen waardoor ik in kleine beetjes mijzelf kon koelen. Uiteindelijk een kwartier te laat begonnen met de voorbereiding, verder alles klaar leggen en de houding en "nul"punt uitrichten. Hierna een kwartier proefschoten en dan de wedstrijd. Mijn proefschoten waren goed. Een serie van 98 punten. Hierna nog een paar schoten en die waren ook mooi. Dusssssssssss ik was er klaar voor. Rustig met de muziek nog in mijn hoofd, had ik voor de wedstrijd aan lekker mijzelf afgesloten en geluisterd, begonnen aan de wedstrijd.

De eerste serie ging mooi vlot en geleidelijk aan met maar 3 9ens. De tweede serie ging er nog mooier achteraan met 98 punten en na schot 23 3e in de derde serie, na 8 x een 10 te hebben geschoten, werd ik bang om 9ens te schieten en dan gaat het juis de verkeerde kant uit. de derde serie eindigde ik nog met 95 punten. De vierde serie stond bol van de fouten en resulteerde in 93 punten met mijn enigste 8, wel een 8.9 maar toch. Na deze serie een wat langere rust genomen dan tussen de andere series en toen begonnen aan de laatste twee. Deze gingen weer omhoog qua punten en vertrouwen, hierin behaalde ik nog 95 en 96 punten. Mijn totaal kwam hiermee uit op 574 punten, 604,2 op decimalen. Toch blij na het achterliggende seizoen met deze score en een mooi platvorm om volgend jaar op door te gaan.

Monday the 16th. On my way to.....