20130330 Bremerhaven

Vandaag voor de tweede wedstrijd in 6 dagen vertrokken naar Bremerhaven. Om half tien waren Marcel en Carola bij ons thuis om nog een kop koffie te drinken en hierna te vertrekken, Marcel had ondertussen de auto omgebouwd en de hondenbench er uit gehaald zodat ik makkelijker achterin zou kunnen zitten. Op de heenweg over van alles en nog wat gehad. Ook heb ik een deel van het gesprek "gevolgd" met gesloten ogen. Voor mij ging de reis dus aardig snel. Op de heenweg hebben we geen pauze gehouden zoals vorig jaar. Ook was er deze keer geen oponthoud op de weg door wegwerkzaamheden, wat de reistijd natuurlijk lekker positief beïnvloede.

Daar aangekomen eerst maar even de benen strekken en een peukie roken, Mojag kon ook even lekker rennen en eten waardoor hij ook weer voorzien was van als zijn gerief. Eenmaal binnen eerst maar weer op zoek naar de wedstrijdleiding om ons aan te melden, te betalen en de bescheiden in ontvangst te nemen. Hierna weer naar de bar om de aftiklijst te laten makenwaardoor Carola en Marcel weer vrij drinken zouden hebben. Ook hier was dit weer geen probleem. Na wat gedronken te hebben ben ik begonnen om langzamerhand mijn spullen te pakken en in elkaar te zetten, ook benik in mijn "schietstoel" gaan zitten en heb ik mijn jas losjes aangetrokken. Dit om deze materialen op temperatuur te laten komen, waardoor er in de wedstrijd mijder verandering zit door de opwarming van het geheel.

Om even voor half drie kregen we het sein dat we naar de baan toe konden gaan om daar alles in gereedheid te brengen. Marcel deed dit weer voor mij. Nadat ik alles in gereedheid had gebracht en voor mijn gevoel alles aanwezig was, ging Marcel weer terug richting Mojag, en kwam Carola naar mij om tijdens de wedstrijd, waar nodig, mij te kunnen bijstaan met raad en daad.

Na negen proefschoten, die allemaal binnen de acht zaten, even een adempauze en hierna voorbereidop de wedstrijd.Eerst nog even alles controleren, vooral de rem, en ik kon beginnen. Ommij heen waren er een paar konijnen waarbij je niet kon afzien hoe snel die de schoten eruit jaste. Voordat ik mijn eerste serie klaar had ging 1 pistoolschutter al weer van de baan. Deze had zijn 40 schoten er al weer opzitten??? Nou ja niets van aantrekken, hij had toch mijn maat niet, en gewoon lekker je eigen wedstrijd schieten. Het begin was goed de eerste7 schoten gingen mooi om en om 10 dan weer 9 en weer 10. Schot 8,9 en 10 waren mooie 10en. Hierdoor een mooi begin van 97 punten. Serie 2 ging ook goed van start één 9 en twee 10en. Ik kwam wel anders uit, dit wijd ik aan het feit dat ik moeite had met het verwisselen van de kaarten. schot 4 was een, door mij gehate 8. Hierna weer 4 9ens en twee 10en. De score bleef duidelijk achter bij serie één met 93 punten, toch nog 95 gemiddeld. De volgende twee serie's gingen gelijk op beide 96 punten, waarvan in serie 4 nog een 8 zat. Serie 5 ging met weer een 97 punten nog een stukje beter en eindelijk kwam het goede gevoel uit serie 1 weer terug. Serie 6 begon ik met een mooie 10.9 en dit heb ik eigenlijk deze hele serie gedaan.  Na schot 9, de 9ende tien in deze serie, keek ik even achterom naar Carola, die bewust de andere kant opkeek en niet reageerde. voor het laatste schot nog even een goede ademteug, aanleggen, richten en afdrukken. Weer naar Carola gekeken en die had zoiets van ????, waarop ik antwoorden "gewoon een volle 10", na het terughalen van de kaart bleek ook dit schot een 10.9 te zijn, dit hield voor mij in mijn eerste 100 punten serie tijdens een wedstrijd. Het feit dat ik twee 8en had was ik op dat moment eigenlijk al weer vergeten. Het schieten van de toch wel magische 110 punten serie deed op dat moment veel meer dan de rest. Na de telling was, ondanks serie 2 toch een mooie 579 punten. Zowel bij de 40 als de 60 schoten wedstrijden kwam ik op een tweede plaats. Achteraf bleek mijn 100 punten serie de enige die vandaag geschoten is, één chocolade haas was mijn deel hiervoor.

Na alles opgeruimd te hebben en een paar koppen koffie verder zijn we weer vertrokken richting huis. Bij het inladen hadden we weer bekijks hoe het met de auto in zijn werk ging. Ze kennen deze systemen voor een rolstoel aangepaste auto hier schijnbaar niet zo. Onderweg hebben we nog even een kleine pauze gehouden en waren toch mooi op een redelijke tijd weer thuis.

Deze score geeft een mooi stukje vertrouwenextra naar de volgende wedstrijd, komende vrijdag, in Emmer-Compascuüm. Hier wordt namelijk schietsport-regionaal afgewerkt. Mijn opdracht dan is niet op punten schieten maar proberen geen achten er tussen te hebben. We zullen zien, hierover bericht ik jullie later wel weer.

hieronder de resultaten van deze wedstrijd. het is niet helemaal duidelijk te zien maar als je goed kijkt in de onderste strip, zie je alleen maar 10en.

groetjes en tot een volgende keer, ik hoop dat ik dan een beetje uitgerust ben.

Friday the 21st. On my way to.....