20130324 Südkirchen

Voor de verandering nu op zondag een keer niet trainen maar een wedstrijd, en wel in Südkirchen Duitsland. In eerste instantie gedacht dat deze wedstrijd dichter bij Nijmegen zou zijn zodat we twee dingen konden combineren maar met een veranderde lokatie bleek ditvanuit Nijmegen nog een kleine twee uur rijden te zijn. Dit zou dan betekenen een reisduur van ongeveer 4 uur. Dit terwijl het vanuit Assen "maar" 2 1/2 uur rijden zou zijn. Alles omgegooid en vanuit Assen vertrokken.

Om elf uur was Marcel hier en rond 11.30 uur vertrokken. De wedstrijd voor mij begon omstreeks 14.30 uur dus tijd genoeg. De reis verliep voorspoedig op de behoorlijke wind en de daarbij behorende zandstormen na. Deze zandstormen kwamen veelvuldig voor in deze tijd. Was weer eens wat anders dan al die sneeuwbuien van de afgelopen tijd. Na het bezien van de omgeving  kwamen we mooi op tijd en zonder oponthoud aan In Südkirchen.

Vorig jaar wilde ik deze wedstrijd ook schieten maar daar kwam toen een galblaasopreatie tussendoor die roet in het eten gooide. Dit jaar is alles goed gegaan en kon ik meedoen. Na binnenkomst gezocht naar de wedstrijdleider om mijzelf aan te melden en de plichtplegingen te doen. Aan de bar gevraagd of alles opgeschreven kon worden zodat Marcel kon bestellen zonder te hoeven afrekenen, daar ik dit nadien zou doen. Na wat gepraat over en weer werd het 14.15 uur en konden we met z'n allen naar de baan om ons te installeren. Er waren voldoende deelnemers en het kon wat dat betreft een mooie wedstrijd worden, buiten de wedstrijd die je tegen jezelf uitvecht. Wat opviel was dat er veel visueel gehandicapten mee deden. De banen waren van Meyton en dus electronisch, geen kaart wisselen dus, komt weer ten goede van de tijd, zodat je rustig aan kunt doen.

Nadat ik geïstalleerd was kon ik beginen met de proefschoten. Dit ging behoorlijk goed, niet super maar behoorlijk. Ik ben nou eenmaal een dieseltje. Af en toe kwamen de schoten wel wat raar, en dit bedacht ik toe aan de spanning, hoe anders bleek later. Na de proefschoten begonnen met de eerste serie.  Deze begon met 4 negens en 3 tienen. Niet goed en niet slecht, kon nog een 95 punter worden, toen het achtste schot: een 8.1 duuuuh waar kwam die vandaan?Cry Nou ja even rust en dan verder. Weer een 8, krijg nou wat, hoe zit dit?  Het laatste schot was een mooie 10.8, ook wel zo goed als in het midden. Een 10.9 is het hoogst haalbare. De tweede serie begon ik met twee 10en, ging weer goed 3 tienen achtereen. Het derde schot weer een acht??? Wat deed ik fout? Ik had al gekeken naar Marcel, die achter het raam in de kantine stond, hij gaf aan alles nagekeken te hebben, visueel, maar kon niets zien of vinden. Ikzelf alles nagekeken en wat bleek??? Ik ben een ezel iaaaaaa, voor de tweede wedstrijd achtereen mijn buitenste wiel niet op de rem gezet. Wat een o...n. Niets meer aan te veranderen en dus maar doorgaan. Het volgende schot was weer een tien en het 15e schot was mijn laatste acht die ik mezelf toebedacht nog teveel bezig te zijn geweest met het voorgaande. De volgende 25 schoten vielen zonder 8en erbij. Ik vond dit een mooi herstel van mijzelf en ben gezien dit niet ontevreden met de einduitslag. Mijn serie's gingen omhoog en als het een wedstrijd was geweest van 60 schoten was ik zeker boven de 9.5 gemiddeld uitgekomen. Zeker weten doe je dit niet maar als je de lijn doortrekt had dit er wel ingezeten. Nou ja eigen schuld dikke EZEL.

Na dit alles nog een kop koffie gedronken en met de wedstrijdleider nog van alles en nog wat doorgesproken over hoe het daar toegaat in vergelijking met hier in Nederland, niet erg veel anders dus, buiten het feit dat het daar gestructureerder is en meer deelnemers dan hier in Nederland. Ook werd er medegedeeld dat gezien het resultaat, toch nog eerste, en ik had "die alte hase" zoals ze daar zeiden verslagen, ik met de duitse kampioenschappen zou kunnen meedoen mits ik lid zou zijn bij een duitse vereniging. Hier moest ik nog maar eens over denken voor mijzelf.

Na dit alles heeft Marcel alles weer in de auto gehesen en zijn we richting huis gereden. Onderweg hebben we nog even pauze gehouden en een kop koffie genomen. Gezien de afstand en de tijd dat we nog gerust hebben waren we toch nog mooi op tijd bij Marcel thuis waar we de spullen hebben uitgeladen en de auto weer teruggebouwd zodat ik weer door kon naar Assen, lekker naar huis. Moe maar toch voldaan thuis gekomen. Nadien hebben wij er nog wel om kunnen lachen. Nu de voorbereiding op de wedstrijd van volgende week zaterdag in Bremerhaven, waar ik vorig jaar ook ben geweest net voor mijn operatie.

Mensen tot zover maar weer en de groeten aan iedereen en tot de volgende keer.

Tuesday the 24th. On my way to.....