20130313 Sv Genemuiden

Deze woensdag vroeg vertrokken naar Genemuiden. Deze wedstrijd schieten Donja en ik ieder jaar. Het is gewoon een leuke vereniging met leuke en bereidwillige mensen. Na lekker te hebben gekeuveld in de auto op de heenweg waren wij er, als schutters, de eerste die binnen kwamen. Meestal zijn Donja en ik de laatste die weg gaan. Dit was dus al een overwinning op zich. We konden ons op ons gemak inschrijven en een bak thee bestellen.

Na de ze plichten zijn we gelijk naar de baan gegaan om onze spullen op te zetten, de meeste "zooi" heb ik bij mij, en dit duur natuurlijk ook het langst. Donja heeft mij weer op weg geholpen en is toe met haar spullen in de weer gegaan. Om ongeveer kwart over zeven hebben we de eerste proefschoten gedaan. Bij Donja gingen ze naar behoren en zij zat behoorlijk in het ritme. De eeste serie was ondanks dat toch wat onder de maat voor haar kunnen, 81 punten. De tweede serie ging al een stuk beter en met 87 punten een mooie verbetering van de eerst serie. Ze nam voldoende rust tussen tijd en was, voor zover ik het van de buitenkant kon waarnemen, behoorlijk ontspannen en had er volgens mij ook lol in. Is toch het belangrijkste. De derde serie ging nog beter met 91 punten en de vierde serie was een 90er. Dus al met al een mooie score van 349 punten. Een mooie verbetering van haar vorige score.

Na mijn proefschoten, 10 stuks, begonnen aan mijn wedstrijd. Bij het derde schot had ik zoiet van wat gebeurt er. Op het moment van het wapen oplichten van de wapensteun en het richting het doel brengen tikt iedere keer de voorzijde van de rolstoel tegen de wapensteun. Dit betekend dus een hele grote beweging onder mij. Dit kan normaal niet. Wapen afleggen en controleren. Wat bleek..... ik was het buitenste wiel van de rolstoel niet op de rem staan. Stommiteit van de bovenste plank. Maar goed dat ik dit nu opmerkte en kon herstellen. Nu maar zien dat de houding en het nulpunt niet al te veel waren veranderd en ik weer verder kon gaan waar ik was gebleven. Meestal een probleem bij mij. Dit lukte goed en kon mijn eerste serie afsluiten met 95 punten. Zeker niet ontevreden. De tweede serie heb ik er gelijk achter aan geschoten. Dit pakte goed uit met 97 punten. Eigenlijk kon mijn avond niet meer stuk. Met de veranderingen die de laatste tijd, na mijn wedstrijd in Assen, zijn doorgevoerd om op een hoger plan te komen. Na de tweede serie even wat rust genomen maar het wapen losjes in de schouder laten staan voor de bloeds doorstroming, van Donja wat water gehad en toen kon ik er weer tegenaan Smile. De derde serie ging eigenlijk gelijk aan de tweede mooi regelmatig en de negens waren hoog dus mooi rond de tien aan het hengelen. Deze serie sloot ik ook mooi af met 97 punten. Bij de volgende serie ging mijn schotbeeld iets omhoog en miste ik 1 punt meer als in de vorige twee serie's maar nog altijd een 96er. Het gevoel bleef goed en ik kon zelfs aan 8en denken en ze niet schieten. Er zat er nog geen eentje bij. Ongeveer op de helft van de vijfde serie begon mijn oog moe te worden en zou ik moeten gaan rusten. Stom, maar ik deed dit niet. Resultaat de enige 8 van deze wedstrijd. Balen, ja, maar ook weer geleerd. De laatste serie ging moeilijker als dat ik had verwacht en kroop ik nog door het oog van de naald met een 9 rond. Het was dan geen 8 maar een mooi schot was het niet. Maar toch nog weer 96 punten. Met een totaal van 575 punten toch heel erg blij en zie ik de volgende wedstrijd in Duitsland met vertrouwen te gemoed.

Hieronder het overzicht van de wedstrijd.

Groeten en tot de volgende keer maar weer. Tjuuuuuuuuus

Friday the 16th. On my way to.....