20121221 Schoonebeek

Vanavond met de auto volgeladen vertrokken naar Schoonebeek, Anne-Christa naar een vriendin om naar de midwinterviering te gaan en Donja, Marcel en ik naar de open wedstrijd bij de Wolfschutters. Vorig jaar ben ik hier niet geweest en Donja twee jaar niet. Vandaag dus weer lekker met z'n drieën op pad geweest. Na aankomst even buiten bijgekomen en naar binnen voor de plichtplegingen.Koppie thee erbij formulier invullen en nadien de kaartjes tellen, of alles wel klopt. Gelijk na aankomst in mijn schietstoel gaan zitten, wel ongemakkelijk maar ja, dan kan deze wat verder opwarmen voordat ik zou beginnen met mijn wedstrijd. Dit houd in dat ik tijdens de wedstrijd niet verder in het kussen zou wegzakken door het opwarmen van het materiaal wat hierin verwerkt is. Zomaar eens uitproberen.

Marcel heeft mij zoals gewoonlijk weer geholpen met het opbouwen van de spullen terwijl Donja met haar spullen bezig was. Dit scheelt enorm veel tijd en moeite, die ik dan weer in mijn wedstrijd kan leggen. Marcel bedankt. Ik zeg dit mischien niet vaak maar we weten dit wel van elkaar.

Donja begon als eerste met de wedstrijd. Ik kan hier kort over zijn, het ging vandaag niet bij Donja. Haar eindscore liet dit dan ook duidelijk zien. 336 punten was haar deel. Ze was dus allerminst tevreden hierover. Volgende keer weer beter zullen we maar eggen. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten.

Mijn proefchoten gingen eigenlijk al behoorlijk goed en ik begin steeds beter en sneller de afwijking in te schatten waardoor je maar een paar choten nodig bent om op het doel te klikken. Binnen 5 schoten was dt gebeurd. Hierna besloten nogmaals 5 proefschoten te doen om te zien of alles daadwerkelijk klopt. De eerste 3 gingen goed en de 4e fout. de 5e weer goed. Het 4e schot was dus een richtfout.

Ik twijfelde nog wel of ik al of nog niet zou beginnen aan de wedstrijd. De proefschoten nalopend tot de conclussie gekomen om te beginnen. Dit bleek een goede keuze te zijn. Mijn eerste 4 schoten waren mooie 10en Surprised. Ik zat iets te ver van het kaarttransport en moest dus reiken om de kaart te wisselen. Normaal ervaar ik dit als storend, nu in eerste instantie ook, maar ik kon dit gelijk ombuigen naar extra rusttijd tussen de schoten en dit werkte. Had een mooi ritme te pakken en kon mooie schoten lossen. Bij schot veertig had ik het idee dat ik ongeveer 15 verliespunten had. Precies kan ik dit niet zien omdat ik zonder leesbril alles kan zien maar niets onderscheiden van dichtbij.Embarassed Marcel kwam even kijken hoe het met ons ging en die heb ik gelijk mijn kaartjes gegeven om te tellen. Hij kwam tot een score van maar liefst 392 punten. Ik had zoiets van PARDON hoeveel. Nog nooit gehaald op 40 schoten. Tot op dat moment al super tevreden. Maar ik moest nog 20 schoten. Of dit of iets anders de oorzaak was van serie 5 weet ik niet maar in deze serie kon ik niet focussen wat ik ook probeerde dit was dus uiteindelijk ook mijn slechtse serie. Hierin zat mijn enigste 8.9, chips. Totaal in serie 5 was 94. Serie 6 was weer in de lijn van de wedstrijd mooi hersteld een mooie 97er. Serie 2 was mijn mooiste serie en gelijk ook het meest balen, nog meer dan van die 8.9. Deze serie was 99 met een 9.9 Dus weer net geen wedstrijdserie van 100. Nou ja dan maar een andere keer. In totaal had ik 1x een 8.9, 15x een 9 en 44 x een 10.

Dit brengt mij op 583 punten. Dus een mooi nieuw wedstrijd PR!!! Moe maar super blij en een beetje trots op mezelf. Een mooie afsluiting van het Jaar 2012 en hoopgevend voor het komende jaar waarin ik toch uiteindelijk stevig in de 580er scores wil blijven zitten zodat ik het komende seizoen verder kan groeien naar de Europese top toe. Een geweldig mooie uitdaging.

Hieronder geen uitslagen briefje zoals gewoonlijk, zit niet meer in het bestand. Excuses hiervoor.

Groetjes hele fijne dagen en veul heil en zeegn veur 't neie joar. Tot schrijfs.

Friday the 21st. On my way to.....