20121123 Sv 't Vizier Urk

Deze keer op vrijdag vertrokken samen met Donja naar de kibbeling op Urk. Onderweg hele gesprekken gehad. Het grootste gedeelte over het behalen van het rijbewijs door Donja. Jawel in één keer GESLAAGD. Gefeliciflapstaard Donja. Mooimooimooi. Het was al met al een ontspannende reis, ook al duurt deze toch ruim 1 1/2 uur. Daar aangekomen de gewone dingetjes doen en zoals altijd is het ook daar weer goed voor elkaar. we konden zelfs kiezen uit 3 banen die men had vrijgehouden voor ons. Uiteindelijk kwamen we toe met twee banen. Donja heeft eerst nog geholpen om mijn "rotzooi" richting de baan te krijgen en op te stellen. Onderwijl ik nog bezig was met van alles en nog wat is zij begonnen met haar proefschoten. Wat ik heb gezien zag er goed uit. Vrij snel begon ze met de wedstrijd, het was 2 maanden geleden dat zij haar wapen vor de laatste keer heeft aangeraakt, ze kwam lekker op dreef en zover ik het kon bekijken had ze er wel weer lol in. Op 1 7 na waren het allemaal 8en, 9ens en 10en. Gewoon super. Haar einscore was een heeeeeeeeeeeele mooie 361 punten. Super.

Mij proefschoten verliepen aardig goed mooi gegroepeerd maar te laag, mijn richtmiddelen dus bijgesteld en langzaam kwam ik in de goede richting. Ik had weinig zenuwen alleen de druk achter mij, zoals de laatste tijd, dat ik door het ijs kon gaan zakken gezien mijn resultaten van dit seizoen tot nu toe. maar gaande weg dat de schoten goed bleven vallen verdween dit toch een stukje. Gelukkig. Aan het begin van de wedstrijdschoten had ik last van het opwarmen van mijn kussen, dit was mij al eerder opgevallen. Als dit gebeurd word het materiaal soepeler en zak je verder weg. Je blijft dan de eerste tijd je wapen en e houding afstellen totdat het wegzakken over is. De eerste 4 schoten waren dan ook een 9 toen een paar 10en en ik kon toch nog op een 94er serie uitkomen. Niet geweldig maar goed we zien het in de volgende serie's wel verder. Ook zat deze serie in het begin "veel" te laag. Mijn achterstand op een 9.5 haalde ik in de tweede serie weg door een 96er te schieten met een mooi groepje en een aantal bijna tienen. de derde serie was weer een 95er maar de vierde kwam de omwenteling een 97er. Hé hé het kon dus beter gaan. De vijfde serie was heel mooi en had een 100 punten serie moeten zijn. het werd een 96er met één 9.8 en 3 keer een 9.9 heel zuur maar het is niet anders. In de laatste serie ging ik bij het tweede schot in de fout. Ik haalde per ongelijk de trekker over terwijl ik nog niet klaar was met het uitrichten. Baaaaaaaaalen!! Bij het terughalen van de kaart bleek het toch nog een 9.3 te zijn. gelukkig geen 8, want die had ik nog niet. Ik herstelde met een 10, hierna weer een 9.6 en de laatste 6 schoten louter en alleen maar 10en. Het werd een 98er serie. Uiteindelijk werd mijn eindscore 576 punten met een gemiddelde van 9.6. Mooi resultaat en goed op koers. Moe maar voldaan gingen Donja en ik na het opruimen vande spullen aan de kibbeling die ons goed smaakte. Ook kregen we, na nog een tijdje nagepraat te hebben, een portie mee voor onderweg. Die we lekker en tevreden hebben op gepeuzeld.

Hieronder mijn uitslagenbriefje:

De volgende wedstrijd duurt wat langer wat de ruimte geeft om wat nieuwe dingen uit te proberen. Dit kunnen jullie weer volgen bij de trainingen. Tot die tij zeg ik tot ziens maar weer.

Groetjes Bert.

Thursday the 15th. On my way to.....