20121026 Wenum-Wiesel

NK Politie Sport Bond,

Na een paar jaar afwezigheid mij weer opgegeven voor de NK onder de politiemedewerkers. Deze kampioenschappen zijn verdeeld over twee weekeinden, dit ivm. de hoeveelheid disciplines die er verschoten worden. Buiten de voor ons gewone disciplines worden er ook disciplines geschoten met het dienstwapen. Met het dienstwapen wordt onder andere het dynamische EPP, Europees Politie Parcours, geschoten. Hier doen redelijk veel collega's aan mee. Aan alle andere disciplines zijn er ook nog behoorlijk veel collega's vertegenwoordigd. Ik zei de gek ben de enige die hier vanuit het noorden is afgereisd.Laughing Samen met Marcel zijn we afgereisd naar DVS in Wenum-Wiesel, wat van uit het noorden gezien vlak voor Apeldoorn noord ligt. Daar aangekomen heeft Mojag even lekker kunnen dollen en wij de spullen uit de auto kunnen halen. Na een sigaret te hebben gerookt zijn we naar binnen gegaan. Binnen aangekomen waren er al een paar bekenden uit het "verleden" aanwezig en de gesprekken kwamen op gang.

Aangezien ik de enige ben die vanuit een rolstoel schiet kwamen, van mensen die mij nog niet kende, vragen opborrelen over de voors en tegens die er zijn ten opzichte van schutters die niet vanuit een rolstoel schieten. De eventuele vooroordelen over het feit dat wij het "gemakkelijker" zouden hebben hebben we weg kunnen nemen met voorbeelden en goed onderbouwde argumenten.

Na de, hernieuwde, kennismaking ben ik mij gaan voorbereiden op de wedstrijd. Mojag had in de tussentijd zijn plekje gevonden en die kon dus even alleen boven blijven terwijl Marcel en ik naar beneden gingen om de spullen klaar te zetten. Beneden aangekomen bleek dat wij vlak bij de pistoolbaan stonden waar ze op dat moment met groot kaliber stonden te schieten. Dit gaf een behoorlijk kabaal wat ik gelukkig, tijdens mijn wedstrijd, weg kon werken met mijn oordoppen. Nadat alles klaar stond ben ik begonnen met de proefschoten. Deze gingen van het begin af aan al goed en sloot mijn proefserie af met 96 punten. De negens die ik schoot waren hoge negens die echt tegen de tien aan lagen. Ik heb niet meer proefschoten gedaan maar ben met de wedstrijd begonnen. De eerste drie schoten waren negens. Ik kwam iedere keer op links uit. De richtmiddelen heb ik wat bij gesteld en mijn "nulstelling" bekeken. Deze kwam iedere keer op links uit terwijl ik dit corrigeerde voor het volgende schot, maar na dit schot weer hetzelfde verhaal. Krabkrab achter mijn oren om er achter te komen waar dit aan lag. Het verschil met de proefschoten was dat ik tijdens de wedstrijd na ieder schot het kaartje moest wisselen, 1 schot per kaartje, en tijdens de proefschoten deed ik dit niet. Ik zat net te ver van de kaartjes weg om deze zonder te rekken, en dus uit de houding, te kunnen wisselen. Maar met goed opletten en corrigeren, goede oefening, resulteerde dit toch tot een mooie score op de eerste 30 schoten. Op de helft van de wedstrijd stond ik op 287 punten  wat een 9.65 gemiddeld betekende. Tijdens mijn pauze kwam Marcel kijken hoe het ging en na wat te hebben overlegd is Marcel gebleven en heeft mijn kaartjes verwisseld. Vanaf dat moment stegen mijn scores zonder dat ik dit eigenlijk in z'n volle omvang door had. Mijn score over de tweede 30 schoten was 293 punten met twee serie's van 99 punten en één van 95 punten. In deze 30 schoten had ik 16 10en achter elkaar. Dit was voor mij een onvoorstelbaar iets maar super mooi mee te maken. Mijn totaalscre was 580 punten!! Dit betekende een nieuw PR. En dit al zo vroeg in het seizoen. Maar ja hij staat er en ik hoop deze score verderop in het seizoen nog eens te mogen verbeteren, maar ja niet teveel druk zetten en eerst maar zien vol te houden. Na mijn goede score op het AK in Hoogeveen nu nog blijer met het resultaat. Mijn score op dit NK bleek ook nog eens ruimschoots genoeg te zijn voor de éérste plaats en dit tussen alleen valide schutters. Na de wisseltroffee en de medaille in ontvangst te hebben genomen zijn Marcel en ik weer naar huis gereden alwaar een ieder trots was op mijn prestatie. Dus een mooi einde van een succesvolle dag.

Hieronder het overzicht van het score verloop. Helaas is er geen overzicht van de groepering van de schoten, maar op de ene 8 na zitten ze heel dicht op elkaar.

Groet'n en tot een volgend moal.

Thursday the 15th. On my way to.....