20121004 AK D1 Hoogeveensche Sv

Vanavond de eerste wedstrijd voor ons van het seizoen. Het is gelijk de wedstrijd om het afdelings kampieonschap. Marcel en Donja waren er, zoals bijna iedere keer, weer gezellig bij. Meestal komen we in Hoogeveen wel weer bekenden tegen, zowel positief als negatief. Na de laatste peuk buiten zijn we naar binnen gegaan voor een kop thee en de nodige plichtplegingen. Nadat alles gereed was wilde we de baan op maar was de voor mij extra gereserveerde baan bezet. Er werd door Marcel met een van de schutters regelen dat deze op een baan voor mij ging staan. Oké dus, bleek hij last te hebben van het uiteinde van mijn rolstoel. Weer gevraagd of hij wilde ruilen, maar nu met Donja, die aan mijn rolstoel gewend is en geen last heeft van dit uiteinde. Dus uiteindelijk Donja voor mij en de andere schutter achter mij en de zaak was geregeld.

Donja is gezien het materiaal en de voorbereiding eerder klaar als ik en begon met de proefschoten voordat ik goed en wel klaar was. Haar eerste schot was een mooie tien. We hadden het er in de auto als gezegd van doe het rustig aan want je hebt de laatste tijd niet veel geschoten dus..... . Na nog een paar proefschoten begon ze aan de wedstrijd. Deze is, volgens Marcel en mijzelf, voor haar nog niet eens zo erg verkeerd gegaan, met zo weinig training. Ze heeft geen 6 geschoten en dit is al mooi, de groep wordt dus kleiner. Er zaten in haar serie's 15 keer een 8,8en, 8.9ns en 9.8en, 9.9ns. Dus de scherpte is er nog niet maar komt ongetwijfeld weer terug. Haar uiteindelijke totaalscore was 343 punten. Een mooi begin van het seizoen.

Nadat ik klaar was met de voorbereidigen ben ik begonnen met de proefschoten. Ik wil mij beperken tot 10-15 proefschoten per wedstrijd. Als het minder gaat dan maar iets meer maar liever niet. Na mijn score op de training in Emmer-Compascuüm 588 punten, waar haal ik ze vandaan?, was ik bang om door het ijs te zakken. Mijn gemiddelde was vorig jaar tussen de 565 en 570 punten met twee wedstrijden van 572 en 576 punten als uitschieters. Op deze score wilde ik mij richten maar ja die 588 blijft rondzwerven in je kop. De tweede 5 proefschoten gingen goed en ik nam de gok om de wedstrijd te beginnen. De eerste serie bleef ik links uitkomen met voor mijn gevoel alleen maar 9ens. De laatste 6 schoten waren ook alleen maar 9ens. De serie kwam toch nog uit op 93. De tweede serie gin voor mijn gevoel al wat beter en kwam uit op 95 punten. Nog steeds geen 8en, dus verder maar weer. De derde serie gin voor mij heel goed tot de overmoed kwam en dus een 2 als 28e schot. Het werd toch nog een 96.  daarna twee keer 97 ers en de laatste weer een 95. Al met al niet door het ijs gezakt en toch een hogere score dan mijn gemiddelde van vorig jaar. Dus niet ontevreden ben met Marcel en Donja weer richting huis gegaan.

Hieronder de resultatenlijst van mijn wedstrijd.

Grappig is wel dat er ook onder vermeld staat wat je de vorige keer in Hoogeveen hebt geschoten. Dit was bij mij 565 punten. Mooie vooruitgang dus.

Groetjes en tot de volgende keer maar weer.

Bert.

Tuesday the 24th. On my way to.....