NK Papendal

Op 1 juli is voor ons het Nederlands kampioenschap voor mindervaliden geschoten op het sportcomplex Papendal bij Arnhem. In de week voor het kampioenschap aan had ik nog geen uitnodiging gehad van de bond, ieder ander die ik ken had er wel één. Dus bellen met de bond. Het antwoord dat ik kreeg is dat ik ook niet uitgenodigd zou worden!! Duhu, wat dan, hoezo?? Ik had de DK niet geschoten. Geen uitzondering mogelijk. Hoezo? De valide schutters worden op resultaat uitgenodigd en de regel dat een schutter een AK en een DK zou moeten hebben geschoten is twee jaar geleden afgeschaft. Die regel dat klopt. Maar niet voor de anders valide schutters. Dus vorig jaar eerste, dit jaar 1e AK en recordhouder maar geen NK. Nou ja dan maar niet.

Trainer ingelicht en die kwam op donderdagavond met het verlossende antwoord. Je mag toch gaan. Héhé.

Op zaterdagochtend vertrokken met de caravan naar een camping op ongeveer 9 kilometer van Papendal. Hierdoor hoefde ik zondagochtend ook niet zo vroeg op zodat ik al moe zou zijn voordat ik moest schieten. Daar alles opgezet en lekker gezeten in het zonnetje. Evy is nog bij ons gekomen en de nacht blijven slapen en zouden ze op de zondag nog wat dingen doen met z'n tweetjes terwijl ik weg was te schieten.

Zondag ochtend om 09.30 uur aanwezig en alles voor de keuring aanbieden zodat ik alle tijd zou hebben om me voor te bereiden op de dingen die komen gaan. Zoals vorig jaar was het weer een soort van reunie en van rustig voorbereiden kwam niet zoveel. Eerst even lekker gekletst en hierna rustig naar de baan en mezelf geprepareerd voor de wedstrijd. Nadat Marcel mij had geholpen om mijzelf te installeren was het wachten op instructies voor de wedstrijd.

Na de instructies begonnen met de proefschoten. Ik had mijzelf voorgenomen mij niet zo druk te maken, maar ja helemaal is dit niet gelukt, maar het ging beter dan vorig jaar. Tijdens de keuring van het wapen bleek dat mijn schouderhaak 2 centimeter te laag stond. Deze moest dus onhoog gezet worden. Dit resulteerde in het feit dat je tijdens de proefschoten moet wennen aan een andere stand van het wapen. Dit giing redelijk en de proefschoten waren niet denderend maar ook niet slecht. Mooie groepjes maar de finesses ontbraken. De meeste waren hoge negens en soms een tien.  Vertrouwend op mijn aangeleerde techniek ben ik begonnen aan mijn wedstrijd.

Wat ik al schreef over de proefschoten, zo begon ik ook mijn wedstrijd met eigenlijk alleen maar negens. Het zevende schot was eindelijk mijn eerste tien.

Vanaf die eerste tien kwam ik in mijn ritme. De eerste seie schoot ik uit met tienen en kwam uit op 94 punten. De tweede serie begon zoals de eerste eindigde met tienen. Ook een paar negens zaten in deze serie, maar het was eerlijk verdeeld en deze serie was al weer een puntje beter met 95 als einscore. Het vertrouwen kwam wat beter op gang en de finesse was ook weer aanwezig. Ik werd wat rustiger en kon mijzelf er toe bewegen een pauze in te lassen en wat rond te kijken. Na de pauze begonnen aan mijn derde serie en die ging super. 96 punten en ik zat goed in mijn flow. Maar ja zoals zo vaak vergeet je dan de consentratie hoog te houden en kun je weer lekker naar beneden vallen. Dit gebeurde dus ook. De volgende serie's waren 92, 93 en de laatste was een 90er. De laatste serie zaten de gewraakte 8en in 2 stuks, Moe en bezweet kwam ik als laatste van de baan af net binnen de tijd, die ik dus wel goed heb verdeeld, niet blij wel redelijk tevreden. Het resultaat was 11 punten beter dan vorig jaar en een stuk regelmatiger. Gezien de achterliggende periode en de verslechterende staat van het materiaal niet ontevreden met zo een seizoen einde. Het legt in ieder geval een goede basis voor volgend jaar waarin mijn doelstelling is dat de uitschieters van dit jaar regelmaat worden en geen uitzonderingen meer zijn, en dus weer een mooi stapje hoger.

Tuesday the 24th. On my way to.....