20120407 LM Bremen

Eerste buitenlandse wedstrijd.

Op zaterdag samen met Carola en Marcel vertrokken naar Bremerhaven alwaar de LM werd verschoten. Dit is een, soort van districts, wedstrijd met meerdere buitenlandse deelnemers. De wedstrijd is voor mensen met een beperking. Met een beperking van 20% of meer kun je hier aan deelnemen. Je kunt dan schieten in de algemene klasse. Als je een klassificatie hebt dan kun je uitkomen in de voor jouw betreffende klassen in de verschillende houdingen. De meeste schutters kwamen dan ook uit in meerdere klassen, bij luchtgeweer bijvoorbeeld in de staande houding, liggende houding en 3 houdingen. Meer rondes meer prijzen. Ikzelf concentreer mij op dit moment alleen op de staande houding, hier wil ik dan ook voor de volle 100% gaan.

Na ongeveer 2 1/2 uur rijden aangekomen en ons aangemeld bij de wedstrijdleiding. Het ging hier toch wel anders als bij de wedstrijden hier in Nederland. Groter en anders georganiseerd. Het was voor ons drieën dan ook een opebaring om dit mee te maken. Niemand liep te klagen dat er geen stoelen vrij waren, want die nemen we zelf wel mee, grapje. Na een tijdje te hebben rondgekeken kregen we het sein dat onze start kon beginnen en dat we de baan in orde konden gaan brengen. Marcel heeft geholpen alles op te bouwen en op het moment dat alles klaar was en ik zo kunnen beginnen met de voorbereiding voor de proefschoten kwam Carola erbij voor het technische gedeelte en dhet begeleiden tijdens de wedstrijd waar nodig.

Na de eerste proefschoten mijn stoel nog iets verplaatst waardoor ik nog beter voor het doel en dus het nulpunt kwam. Hierna nog een serie proefschoten die steeds beter werden. Na twaalf proefschoten begonnen aan de wedstrijd.

Tijdens de eerste schoten moest ik nog wennen aan het kaartsysteem wat er gehandteerd werd. Het was een moederkaart, met gat erin, en een strip van 10 kaarten die hier doorheen geschoven werd. Op zich handig, je hebt maar 6 strippen nodig, maar je moet rekening houden met het feit dat je doel voor dat moment ook goed in de moederkaart komt. Dus niet teveel links/rechts. Ook de hoogte moest in de gaten worden gehouden. Op het moment van inschuiven heb je aan de ene kant een lange flap, waardoor de kaart schuin naar beneden hangt, kom je verder in de serie dan gaat de flap de andere kant op hangen waardoor je richtbeeld de andere kant op kantelt. Dit is allemaal niet zoveel maar toch als je het systeem niet gewend bent dan kijk je hier wel raar tegen aan.

Maar goed. Ik ben begonnen met niet al te hoge verwachtingen, dan kon het niet tegen vallen. De eerste serie ging door zoals ik de proefschoten heb afgesloten, lekker rustig en stabiel. Ik had weinig spanning en kon op mijn techniek terugvallen als het niet lukte, ook dit was een goed gevoel. Dit had ik op deze manier nog niet eerder meegemaakt. Carola hield een schotregistratie bij en heeft de hele wedstrijd opgenomen. De schotregistratie houd in dat op een vel met allemaal doelen, je punten zet waar het schot is gevallen, hierdoor krijg je inzicht of de schoten op dezelfde plek vallen en/of je wel of niet hoeft bij te stellen. De eerste serie waren 3x9 en 7x10 dus 97 punten met één "afwijker" een lage 9, maar ja toch een 9. De serie doorgegeven aan Carola. Carola keek al met een glimlach naar mij over het resultaat. De tweede serie ging verder waar serie één eindigde. Dit was een serie met 4x9 en 6x10 dus 96 punten, als ik kijk naar mijn verwachting van 560 punten en ik ging op deze manier door dan zou dit nogal positief kunnen gaan uitpakken en zou al 7 punten overhouden. Nou ja niet gaan rekenen maar gewoon lekker doorschieten. De derde serie was een kopie van de tweede ook weer 96 punten, niets van te zeggen. De vierde was een kopie van een kopie, weer 96 punten. Toen moest ik pauze houden omdat ik wel begon te rekenen PR?? en dat soort dingen. Nu de kop niet gek laten maken. Ik had 15 minpunten op 40 schoten, Nog nooit gehaald op een wedstrijd. Rrrrrrrrr denk, denk en nogeens denken. Carola aangekeken, lachen en hartkloppingen in mijn keel. Ik was nu al helemaal blij, gezien de progressie van de laatste tijd en de problemen die ik al heb gehad de laatste tijd. Op naar de 5e serie, deze viel gezien de eerdere serie's "tegen" normaal al blij mee. Er kwamen naast mij drie nieuwe schutters op de baan met redelijk veel herrie, ik heb mij hierdoor toch iets laten afleiden waardoor het wat moeizamer ging, maar toch 5x 9 en 5x 10 dus 95 punten en gelijk mijn "slechste"serie, de laatste serie was weer een 96er. Mijn eindscore kwam hiermee op 576. Dit was een DIK PR tijdens een wedstrijd. Ik kon wel jubbelen van geluk, maar ja er stonden nog meerdere schutters op de baan, dus maar niet doen.

Met deze eindscoren ben ik op de derde plaats geëindigd. De nummer twee had 585 punten en de nummer één scoorde 590 punten. Deze scores ben ik nog niet aan toe maar ben nu op de goede weg en hoop dit te kunnen vasthouden en uit te breiden. De eerste en tweede plaats werden bezet door jongens die deelnemen aan de paralympics of hebben deelgenomen, dus ook wat dat betreft heb ik het niet verkeerd gedaan.

Het was een fantastische dag, ik heb ervan genoten en hoop dat dit een vervolg krijgt. De volgende geplande wedstrijd over de grens is op 5 mei, ook in Duitsland. Ik hoop dan genoeg hersteld te zijn van mijn operatie van 11 april jl.

Hieronder mijn resultaat:

Foto's en video komen nog onder de andere tabbladen.SmileWink

Op deze link kunnen jullie lezen over de wedstrijden in Bremen. Helemaal onderin staat een rode hier. Als je daar op klikt dan komt de volgende pagina waar je moet klikken op ergebnissen, dan komen de wedstrijduitslagen naar voren. Ikzelf sta ongeveer halverwege bij:

R1 + R2 / Luftgewehr

Wednesday the 21st. On my way to.....