AK D1 Sv Nieuwleusen 16 nov 2011

AK D1 Nieuwleusen

Weer op woensdag met Jaques, Marcel en Donja vertrokken naar ons vertroude adres in Nieuwleusen. Onderweg was het mistig en koud, maar in de auto helder en lekker warm. Tegen kwart over acht aangekomen bij de vereniging eerst maar even een peuk tijdens het uitladen van de "zooi" en met z'n allen naar binnen. Hier hebben ze de vaste schutters in een bestand staan zodat alles al klaar ligt op het moment van inschrijven, je hoeft dus alleen te betalen en je kaarten te tellen. Makkelijk en geen gezeur. De kaarten geteld tijden het drinken van een koppie thee. Nog even gesproken met iemand van de vereniging uit Genemuiden over het hoe en wat van de afgelopen tijd. Het was lekker rustig en Donja en ik zouden samen met nog één of twee andere schutters op de baan staan. tijdens het klaarzetten waren die andere twee klaar met hun wedstrijd en bleven Donja en ik met z'n tweeën over. Lekker rustig. Bij het klaar zetten bleek dat het slot van de koffer van Donja niet meer open wilde. Marcel is niet voor één gat te vangen en had dit met het bekende Zwitserse zakmes zo weer open.

Vorig jaar was mijn positie ten opzichte van de Bench niet goed en ook dit jaar was dit niet makkeleijk, totdat Donja de opmerking maakte, volgens mij staan de baantransporten aan de andere kant, baan 9 t/m 16 dichter bij de rand, dit houd in dat het kaartje dus ook verder terug komt en ik niet zo hoef te rekken en mijn houding erg veel zou veranderen. Het bleek inderdaad ongeveer 15 cm te verschillen in positieve zin. Yippieeeee, ook hier geen gehannes meer.

Donja was al weer bezig met haar proefschoten onderwijl ik mijn spullen nog goed aan het zetten was. Bij de proefschoten ging het al niet goed, dit bleef de hele wedstrijd zo en met veel gezucht, bijstellen en schrijven in het logboek vocht ze zich naar het einde van de wedstrijd. Ze wil de eindscore zo snel mogelijk uit haar systeem verwijderen. We hebben het er maar niet meer over. Één pluspuntje was dat de score hoger was als vorig jaar. Maar ja als je dit jaar alleen nog maar boven de 360 hebt gehaalt dan valt 343 wel heel erg tegen. Nou we zeggen maar zonder dieptepunt geen hoogte punten.

Hieronder Donja haar resultaten,

Mijn wedstrijd begon ik met goede proefschoten, ik houd tegenwoordig aan dat ik maar tien proefschoten doe, lukt het dan nog niet dan gaat het nooit lukken. De proefschoten zaten goed en begon aan de wedstrijd. De eerste drie waren goed 10, 9 en nog een 9, hierna de voor mij bekende en gehate 8. Mijn gevoel bleef goed en de tienen bleven komen met soms een negen. dan weer een 8.Het bleef er netjes uitzien en met af en toe een klik links, rechts, hoog of laag ging het gestaag door, toch nog twee keer laten verleiden tot het afdrukken in de beweging en weer twee keer een 8. Niet nodig, wel gedaan. Stom. Mijn koppie kon ik erbij houden en de laatste drie serie's gingen steeds beter. Uiteindelijk een mooie wedstrijd met serie's van 94, 94, 94, 95, 95 en 98. Voor het gevoel dat ik had klopte dit, een hoge 60ger of net een 70ger. Het werden er dus 570. Het was nipt maar mijn ouder PR werd er dus uit gewipt. Niet tevreden over de twee stomme 8en maar super blij met het nieuwe PR.

hieronder mijn resultaten,

Volgende week schieten op Urk bij het Vizier, maar weer zien hoe het daar gaat. In ieder geval hebben ze daar lekkere kibbeling.

Wednesday the 21st. On my way to.....