Sv Blijham 04dec. 2010

Voor de tweede keer dit seizoen afgereisd naar Blijham om daar het "sinterklaas" toernooi te schieten. Het weer was niet bijzonder goed te noemen maar ik wilde pertinent naar deze wedstrijd om revange te nemen op de alhier geschoten Ak d1, die voor mij uiterst teleurstellend is verlopen.

Donja is deze keer weer mee gegaan om te kijken of het schieten van een wedstrijd weer zou kunnen. Ze wilde haar arm niet te veel belasten en als het niet meer wilde dan zou ze stoppen. Deze wedstrijd viel natuurlijk wel binnen de voorbereiding voor Donja ten aanzien van het RIAC in Luxemburg. Dit zou haar eerste grote internationale wedstrijd worden. Haar ervaringen in Luxemburg zijn te lezen op haar eigen site: www.donjamol.nl .

De rit is makkelijker verlopen dan de eerste keer waarbij wij twee nav nav's bij ons hadden die het enigzins eens werden vlak voor de deur van de schietvereniging. Voor mijn verjaardag had ik een nieuwe nav gekregen en deze voldeed uiterst goed en we kwamen in een keer zonder geruzie op het dashbord aan bij de Sv. Eenmaal binnen waren er de nodige bekenden, alleen was het jammer dat mijn vriend Martien, hij is een visueel gehandicapte schutter, net weg was. Maar ja je kunt niet alles hebben nie hé.Laughing. Tijdens het inschrijven nog gehad over de Ak wedstrijd en dat ik mij wilde verbeteren en dat Donja het naar een aantal weken rust wilde zien hoe het ging.

Tijdens het gereed maken voor de wedstrijd kwam Donja er achter dat haar beide lucht cillinders bijna leeg waren. De een zat iets meer in dan de ander, dus gevraagd of er een mogelijkheid was tot vullen. Dit bleek niet het geval, dus maar zien waar ze uit zou komen. Nadat zij was begonen begon ze zich aardig kwaad te maken omdat het niet ging zoals dat ze zou willen, voor mijzelf dacht ik dat ze zich frustreerde, wat tegen haar zou kunnen gaan werken, maar dit was niet het geval. Ze heeft goed gebruik gemaakt van haar kwaadheid en schoot een, gezien de situatie, een meer dan behoorlijke wedstrijd. Tot vier schoten voor het einde haar wapen blokkeerde omdat er te weinig druk in de cillinder meer over was. De andere cillinder er onder geschroefd en maar hopen dat hier toch nog genoeg lucht in zou zitten voor de laatste schoten. Dit was gelukkig het geval. Ze sloot haar wedstrijd af met 349 punten. dus een heel goed resultaat en genoeg vertrouwen voor het RIAC. Goed gedaan Donja.Wink

Bij aanvang van mijn wedstrijd nog heel eventjes gedacht aan de Ak wedstrijd en toen vol goede moet met de andere, veel betere, wedstrijden in het achterhoofd begonnen aan mijn series. Dat mijn niveau hoger en steviger is geworden bleek wel uit de eerste serie die met 98 punten werd geschoten, de tweede serie was 94 punten en de derde weer 95 punten. De vierde serie heb ik niet meer goed opgelet en ben zijdelings bezig geweest, in gedachte, met de cillinder van Donja. Acht van de tien schoten kwamen iets rechts uit waardoor het weer net niet was. maar goed nog 90 punten en gelukkig niet in de 80ers. Door mijn eindscore werd ik toch nog wel verrast 377 punten. Een nieuw persoonlijk record, welliswaar met maar één punt. Klopje op mijn eigen schouder. Na de verassing kwam de blijdschap (deze tekening is een keer gemaakt bij een bijeenkomst bij Service Dogs in 2e Exlooërmond)

Dus al met al hebben Zowel Donja als ik een hele goede wedstrijd geschoten en met een goed gevoel zijn we dan ook weer huiswaarts gereden.

Resultaten van Donja.

Mijn resultaten.

Groet'n en fijne en gezellige dagen en tot volgend jaar.

Friday the 21st. On my way to.....