HSV Hoogeveen nov. 2010

Deze keer gingen Donja en Marcel niet mee maar Jaques wilde, na in Drouwen erbij te zijn geweest, vanavond ook weer een kijkje nemen bij mijn verrichtingen. Tijdens de gebruikelijke plichtplegingen werd ik door een vrouwspersoon aangesproken over mijn hulphond Dyami, over hoe zielig het wel niet was dat hij niet aangehaald mocht worden en dat hij moet werken voor de baas??. Mijn uitleg was natuurlijk dat dit niet zo zielig is. Als hij niet wil werken dan doet hij dit ook niet!! En het niet aanhalen, lees geen aandacht krijgen, valt ook wel mee. Hij krijgt genoeg aandacht en kniffels van andere mensen, alleen niet als hij zijn dekje draagt. Daarnaast is het zo dat de meeste honden veelal niet anders buiten komen dan met de uitlaat beurten of een keertje ergens naar toe, terwijl Dyami bijna overal mee naar toe gaat. Dan was er nog de "muilkorf" die hij draagt?? Duidelijk iemand die denkt iets te weten maar....., na mijn uitleg dat dit een gentle leader is waarmee ik hem rustig op zijn snuit kan corrigeren en niet als een onwijze aan zijn nek hoef te trekken wat mij weer kracht en pijn scheelt, keek ze mij dom aan. Hierna draaide zij zich om en moest toch nog even nabranden met de woorden en toch vindt ik het zielig. Nou ja, verder maar niet meer op reageren, en mij maar voorbereiden op de wedstrijd.

Bij aanvang natuurlijk nog het goede resultaat van de wedstrijd in Drouwen in het achterhoofd, en hierdoor kon ik ontspannen beginnen. Het eerste schot helaas een acht hierna de tienen en negens, dit ging goed tot het 9e schot een misser, een zeven, maar toch goed hersteld met een tien. Uiteindelijk een 93 in de eerste serie. De tweede en derde serie gingen goed, respectievelijk een 95 en 94 score. De 4e serie was gelijk bij het eerste (31e) schot, was al weg tijdens het inrichten, slecht. Het was een zes, verder op nog een acht en je komt maar op 89 punten uit. Al met al viel, door de eerst drie series de eindscore nog niet tegen, 371 punten dus vier punten minder dan in Drouwen.

Groet'n en tot volgende wedstrijd.

Tuesday the 24th. On my way to.....