Het Vizier

Nu voor de verandering eens niet op woensdag maar op vrijdag met z'n allen afgereisd naar Urk. Hier zouden Donja en ik onze vierde wedstrijd gaan schieten. Eerst een tussenstop gemaakt in Zwolle alwaar we bij Mal Mens op bezoek zouden gaan. Hier eerst lekker veel lol gemaakt en lekker gegeten. Tegen 18.15 vetrokken Donja en ik naar Urk toe. Van Mal Mens een goede routebeschrijving gehad, voor de zekerheid mijn oude niet geupdate navnav erbij en succes verzekerd. Vlak buiten Zwolle reden we al verkeerdEmbarassed. Dit koste maar een paar minuten omdat we, jaja slim slim, ook nog de beschikking hebben over een ouderwetse kaart waar een duidelijke omschrijving op staat van de omgeving en we de weg die we moesten hebben ook weer terug vonden. Goed en dan verder naar Urk. Mis Bij Kampen gaf de NavNav het in eerst instantie goed aan maar omdat ze van de BV Nederland zo nodig de Hanzenlijn aan moeten leggen klopte er alweer geen hout vanCry. Ongeveer een kwartier in Kampen en omstreken rond te hebben gedwaald dan toch via een omweg op de juiste baan terrecht gekomen en onze spokentocht vervolgd.

Rond18.15 uur, toch nog heel snel al zeg ik het zelf, aangkomen bij de vereniging op Urk. Voor het naar binnen gaan eerst maar even gebeld met Anne-Christa dat we goed waren aangekomen, qua reis dan wel te verstaan. Nadat de spullen uit de auto zijn gepakt op naar het verenigings gebouw om ons weer op te warmen met een koppie warme thee.

Tijdens de thee onze inschrijving voor elkaar gemaakt zodat we als er plek zou zijn ook konden beginnen aan onze wedstrijd. Bij de inschrijving nog geluk gehad, je krijgt hierbij lootjes voor de kibbeling, Donja had er één en ik twee. Konden we voor onderweg ook nog eentje meenemen om op te knabbelen. Voor Donja was het de eerste keer bij de wedstrijd op Urk, dus toch wel wat spannend. Ikzelf kom er al jaren en ben daar wel bekend. Vorig jaar ging het goed, mijn score was 373. Dit was voor mij de te kloppen score. Op het overzicht wat er al hing van de verschoren wedstrijden in de afgelopen week stonden er ook al twee in de mindervalide klassen. De persoon op tweede plaats had 355 punten en de persoon op de eerste plaats had 374 punten. Dit moest voor mij haalbaar zijn.

Het moment van  schieten was aangebroken en Donja en ik dropen af naar onze plaatsen, we kiezen eigenlijk altijd dat we naast elkaar staan/zitten zodat ik Donja een beetje in de gaten kan houden en sturen waar dit noodzakelijk is. Donja heeft eerst geholpen met mijn spullen en uitgemeten hoe zij kon staan als ik met mijn hele rotzooi op de baan zou staan. Ze stond ongeveer met de hakken tegen mijn voorwieltje aan.

De eerste proefschoten verliepen voor Donja beter dan voor mij, maar na twee kaarten te hebben geschoten beide aan onze wedstrijd begonnen. Ikzelf stond niet recht genoeg voor mijn doel waardoor ik mijn houding moest aanpassen waardoor het een tijdje duurde voordat ik goed in mijn ritme kwam. Donja daar in tegen had vrij snel het ritme te pakken en de eerste schoten verdwenen allemaal in het zwart. Na de eerst, en de rest, niet zoveel, van de zessen kon ze zichzelf weer goed herpakken en schoot hierna altijd goede compensatiepunten, liet zich dus niet van de wijs brengen hierdoor. Wel had ze veel last van haar rug, knieën en van een flikkerende tl-balk schuin achter haar. Ook hier kon ze steeds beter mee omgaan. Op zich lekker geschoten en gaat het eigenlijk steeds stabieler de goede kant uit. Het eindresultaat voor Donja was dan ook een mooie 332 puntenTongue out.

Mijn eerste serie kwam niet zo lekker op gang wat resulteerde in een 91 punten, nog altijd beter als de eerste serie's van de laatste twee wedstrijden. De tweede serie ging al wat beter met 93 punten, de vierde serie begon met vier tienen, hier kun je dus ook wel zenuwachtig van worden heb ik gemerkt, deze eindigde met 97 punten. Dit was ook gelijk mijn hoogste serie op een wedstrijd geschoten. De laatste serie kwam uit op een 93er. Alles bij elkaar 1 punt hoger dan vorig jaar en gelijk aan het aantal punten van de op dat moment op nr 1 staande persoonLaughing. Nu weet ik niet wat er mee telt als je evenveel puntne hebt. de series of de schoten boven de 10.2 mouche. Bij de series zijn de laatste gelijk maar bij de een na laatste heb ik 1 punt meer. Als het gaat om de mouchen dan weet ik het nu nog niet.

Hieronder vind u het resultatenformulier,

Friday the 21st. On my way to.....