Sv Schoonebeek

Op vrijdag 18 december met z'n drieën naar Emmen gereden alwaar ik Anne-Christa heb afgezet bij onze eigen vereniging waar een kaartavond werd gehouden. Anne-Christa zou deze avond samen met Ria hand en span diensten verrichten zodat de kaarters lekker door konden gaan met punten verzamelen."Gewapend" trokken zij ten strijdenCool om onderling met het klaverjassen en jokeren uit te maken wie de hoogste score van de avond kon halen.

Donja en ik zijn doorgereden naar Schoonebeek om daar voor de eerste keer een wedstrijd te schieten. De weg er naar toe bleek in de loop der tijd veranderd te zijn waardoor ik voor mijzelf niet precies wist waar ik uitkwam dus werd het een beetje zoeken, wat door de sneeuw die er lag er niet gemakkelijker op werd. Nadat we ervoor langs gereden te zijn en we beiden zoiets hadden "volgens mij is het daar" aan het einde van het weggetje gedraaid en er naar toe gereden. We waren waarschijnlijk afgeleid door de grote huizen die aan de overkant staan, en wij beiden iets hadden, voor dat geld zou ik buitenaf gaan wonen.

Uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aangekomen en met een kop thee erbij binnen weer op temperatuur komen. De tocht over de parkeerplaats was met de gladheid en de sneeuw geen pretje, ik zei nog met al de "rotzooi" van mij: het wordt tijd dat ik ook pistool ga schieten en dus niet zoveel mee hoef te nemen. Dit zou een hoop schelen in het gesleep.Undecided

Hier hebben we nog gesproken met mensen die op de NK zijn geweest en foto's hebben gemaakt van Donja. De fotograaf had er nog twee bij zich die Donja van hem kreeg. Het zijn mooie foto's van de voorbereiding en de wedstrijd zelf. Na dit gesprek zijn we naar de baan gegaan waar er een voor mij gereserveerd was. Donja zou op een andere baan gaan schieten maar die achter mij kwam vrij. Dit was maar goed ook omdat ik anders geen plaats genoeg zou hebben gehad op baan één tegen de muur aan. Ik ben op baan twee gegaan en Donja op baan één. Met mijn voorwieltje tegen de hak van Donja aan zijn we begonnen. Bij Donja ging het niet goed...... maar na een beetje praten en ouwe... ging het langzaam bergop waarts. We kwamen wel tot de conclusie dat het allemaal wat serieuzerSealed moet gaan worden en alleen nog peptalk en begeleidende "gesprekken" Laughinghouden tijdens een wedstrijd. Donja was ervan overtuigd dat het een slechte score zou worden. Ik heb ze geteld, nadeel schutter, voordat ze naar de telkamer gingen en kwam uit op een score van 221. Niet goed maar ook niet slecht na een begin waar je liever niet aan denkt. Verbaasd keken wij dan ook op toen de scores terug kwamen, 227 punten. Dus ondanks de omstandigheden tevreden.

Mijn wedstrijd liep niet zo goed als ik had gehoopt. de meeste schoten waren net niet je van het. Om met decimalen te schermen, het was geen negen maar een 8,9, het was geen tien maar een 9,9. Dit scheelt op ieder schot wel een vol punt. De finesse ontbrak dus, ondanks dat de schoten redelijk bij elkaar zaten. Ook mijn punten geteld voordat deze naar de telkamer gingen en op 274 uitgekomen. Bij de telling ben ik niet bij alle schoten uitgegaan van nadeel schutter maar de meeste wel. wat schetst mijn verbazing bij terug komst van de punten: ZES punten minder???? duhu. Oké niet alle schoten nadeel schutter geteld maar ZES punten. Ik heb er mijn vraagtekens bij. Later op de vereniging gesproken met onze eigen teller en die is hetzelfde overkomen. Nadeel schutter geteld en toch ook ZES punten minder dan eigen telling. Dit zette bij mij nog meer vraagtekens en vond ik het achteraf jammer dat ik mijn kaarten niet had terug gevraagd. Maar ja, ik laat het maar zo. Raar is dit wel.

Na nog een kop koffie te heben gedronken, de terugweg aanvaard richting Emmen om daar Anne-Christa te gaan halen. Bij aankomst bleek de kaaravond nog niet afgelopen te zijn. De dames en heren kaarters waren met de laatste ronden bezig. Nadat alle resultaten ingelevert waren kon menn overgaan tot het uitreiken van de prijzen. Na afloop nog het een en ander genuttigd waarna we richting huis zijn  gegaan om eerst Donja thuis te brengen en doorgereden naar onze thuisbasis om de hondjes uit hun alleen zijn te bevrijden. Deze zijn nog lekker aan het sprinten geweest op het veld waarna bij ons allemaal het lampje uitging. en toch al met al tevreden in slaap gevallen.

Hieronder staan mijn resultaten van deze avond, die we toch weer als positief hebben ervaren.

Donja's resultaten

Friday the 16th. On my way to.....