Nieuwleusen

Sv Nieuwleusen,

Op vrijdagavond zijn wij naar Nieuwleusen gegaan om daar een wedstrijd te gaan schieten. Om acht uur aangekomen in Nieuwleusen zijn wij begonnen met de spullen uit de auto te laden, extra rolstoel, koffer met benodigdheden en de koffer met het wapen. Éénmaal binnengekomen zijn wij gaan inschrijven en bespreken welke baan voor mij het meest handig is in verband met de rolstoel en waarbij je de anderen dus niet teveel in het pad zit. Tijdens de aanloop naar de wedstrijd toe kreeg ik de opmerking dat ik druk was, dus niet zenuwachtig maar gewoon druk, ik heb dit nog afgewimpeld op dat moment, na de wedstrijd wist ik wel beter.

Na die voorbereidingen te hebben gedaan naar de kleedkamer, om je om te kleden en de spullen te pakken die benodigd zijn tijdens de wedstrijd. Bij het installeren op de baan kwam ik erachter dat ik net iets te weinig ruimte had om goed achter het schietpunt te komen. Maar ja dat los je dan zo goed mogelijk op door iets schuiner te gaan staan waardoor toch een redelijk gemiddelde gevonden kon worden.

Bij het proefschieten ging het bij de tweede proefkaart goed en was ik er klaar voor. Mis, met een grote hoofdletter, hier kwam de drukte om de hoek kijken, mijn hartslag was niet goed en ik kon deze ook niet naar beneden krijgen tot een acceptabel niveau. De eerst twee schoten een acht. BALEN maar goed ieder schot is een wedstrijd op zich, dus bij ieder schot er goed opletten wat je doet en wanneer je dat doet. Dit om het hele schot te analyseren en erachter komen waar het fout gaat tijdens een schot. Iedere keer weer de houding iets bijstellen waardoor de punten in ieder geval wat omhoog gingen, waardoor ik toch nog zeven negens heb weten te raken in deze serie. Eindresultaat van de eerst serie van tien schoten, 87 punten!!!! Balen maar het is niet anders.

De tweede serie begon met de eerste tien van deze wedstrijd, hé hé eindelijk. Dan komt de domper het twaalfde schot weer een acht maar goed de eerste tien was er en dus een vooruitgang. Hierna nog een paar tienen en negens waaruit bleek dat de goede weg was ingeslagen, de drukte, waarvan ik zei dat die er niet was, was ook verdwenen op dat moment, waardoor ik mijn hartslag weer onder controle kreeg. Tja dit was leermoment nummer één. Bij het zeventiende schot nog een misser, weer een acht, maar uiteindelijk toch 93 punten in de tweede serie van tien schoten, zes punten meer, gelukkig ik kan het nog.

De derde en vierde serie kan ik kort over zijn, die waren goed en beter. Respectievelijk 95 en 96 punten, waardoor het totaal toch nog op 371 punten kwam wat dan toch nog een 9,275 gemiddeld is.

Achteraf gezien heb ik toch wat leermomenten gehad tijdens deze avond, het kunnen herstellen na een slecht begin, het weten te analyseren waar het fout gaat en het kunnen blijven focussen op datgene wat je aan het doen bent, en dus je concentratie blijven vasthouden.

Hierboven kun je, ter verduidelijking, zien wat de resultaten zijn per serie, zoals beschreven in het hierboven geplaatste verhaal. De plusjes in de series geven aan wat het totaal gemiddelde is van de serie, hoe verder naar het midden, des te hoger het gemiddelde in deze serie.

Tot de volgende wedstrijd.

Monday the 16th. On my way to.....