Dk 1 Hoogeveen

Sv Hoogeveen,

Op zaterdag 14 maart was ik uitgenodigd om tijdens de Districtskampioenschappen van district 1 in de mindervalideklasse mijn wedstrijd te schieten. Dit keer waren er meerdere schutters uitgenodigd. Voor ons dus meer competitie en intergratie binnen het "normale" schieten.

Gezien het feit dat het in Nieuwleusen in de eerste serie fout is gegaan er op gelet dat ik deze fout niet weer zou maken. Dit geheel nog doorgesproken met een door gewinterde schutster. Samen kwamen we min of meer tot de conclussie dat het zou kunne liggen aan rust en ritme. Gezien er de laatste tijd erg veel is gebeurd kan het van de rust wel klopen dat die er niet is op dit moment. Wat het ritme beteft klopt dit ook wel, één keer in de week serieus trainen is te weinig om op niveau te komen en te blijven.

Na even gepraat te hebben ben ik naar de baan gegaan en de eerste spullen klaar gezet, hier had ik twee banen tot mijn beschikking in verband met de ruimte die ik toch benodigd ben met mijn rolstoel. Hierna nog even van de baan af en wat plichtplegingen gedaan ter voorbereiding.

Eenmaal op de baan de verdere voorbereidingen gedaan, en de wedstrijdleider heeft de gang van zaken uitgelegd. Hierna kregen de schutters van 60 schoten 1 uur en 45 minuten en de schutters van 40 schoten 1 uur en 15 minuten de tijd voor hun wedstrijd inclusief de proefschoten.

Na de gebruikelijke twee kaarten met 5 proefschoten, en de benodigde bijstellingen, was ik er klaar voor. Niet dus! Nog een bijstelling gedaan na de eerste twee schoten, en weer de fout in. Te hoge hartslag en hierdoor te onrustig en te onregelmatig. De eerste serie net als bij de vorige wedstrijd in Nieuwleusen verpest. Deze keer nog erger dan bij de vorige wedstrijd. De tweede serie toch nog iets opgehaald, en de derde en vierde serie weer zoals het hoort. Maar ja toch nog weer iets minder punten als de vorige keer. Ik moet dus deze spiraal zien te doorbreken.

Hier de uitdraai van de wedstrijd.

De cijferringen zijn niet echt goed te zien maar het verschil in groepen des te beter. Het beeld is wat vertekend door het verkleinen van de afbeelding. Excuses hiervoor.

In deze wedstrijd ben ik nipt derde geworden, waarbij de tweede plaats  één punt meer heeft dan ikzelf en de Eerste plaats acht punten meer.

Achteraf bezien heb ik in de afgelopen tijd een maagzweer opgelopen die een deel kan verklaren, de "gezonde" spanning van een wedstrijd werkt door op de maag waardoor het lichaam dus weer onrustig wordt en je hartslag weer toeneemt. Dit houd niet in dat de eventuele verklaring van te weinig conditie en training niet ook eenrol speen.

De maagzweer heeft er wel voor gezorgd dat ik de wedstrijd in Genemuiden en met grote waarschijnlijkheid die in Kampen heb moeten/gaan afzeggen.

Tot de volgende wedstrijd.

Wednesday the 21st. On my way to.....