Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Talenten team

 

Zoals ik op het voorblad al heb geschreven, ben ik sinds september 2010 opgenomen in het Topsport Talenten Team van de K.N.S.A.

Sinds september vorig jaar zijn er al veel dingen gebeurd. Mijn seizoen is redelijk begonnen met een hoogste score van 377 punten van de 400. Dit was een evenaring van mijn PR. Het feit wilde alleen dat ik niet hoger kwam dan dat. Dus was er werk aan de winkel. Eerst wat veranderingen aan mijn houding proberen door te voeren die voor mij ook op een wedstrijd van 60 schoten vol te houden zou zijn. Dit bleek niet het gewenste resultaat te hebben. Sterker nog hier gold als bij alles, een verandering geeft een periode(tje) van achteruitgang en dan weer vooruitgang. De achteruitgang was er wel maar er kwam geen stijgende lijn achter aan. Dit was het dus niet. In de tussentijd begon ik te twijfelen aan mijzelf omdat de resultaten achter bleven en ik voor mijzelf een druk begon te ontwikkelen over mijn aanwezigheid binnen het team.

Na een goed gesprek te hebben gehad met de trainster, Carola, en het vertrouwen dat zij naar mij persoonlijk uitsprak hebben we de tijd gemaakt om te experimenteren met van alles en nog wat.

We zijn eerst begonnen met de staat waarin het wapen zich bevond. Deze is nu inmiddels zes jaar oud, dus eerst de staat van onderhoud controleren. Er moest toch weer nieuwe munitie, pluimpjes, komen en hierop wordt een wapen ingeschoten om te zien welk type het best uit de bus, of in de roos, komt.

Hierbij bleek dat de snelheid waarmee het pluimpje uit de loop kwam veel te laag was. De Snelheid bedroeg nog maar 156 meter/seconde, dit hoord normaal rond de 176 meter/seconde te liggen. Het wapen is eerst zogenaamd op snelheid gezet wat betekend dat het pluimpje er veel rechtlijniger uit de loop komt, minder dwarreld. Dan de juiste munitie erbij zoeken en klaar was Kees.

Hierna gekeken naar de houding. Deze kon ook wel wat veranderingen gebruiken. Ik bedoel hier de (vast)houding van het wapen, we hebben toen de wangsteun verlaagd, de trekker naar achteren gebracht, de handgreep gedraaid, de schouderhaak verlengd, enz, enz, enz.

Ik was hierna heel positief. Na de eerste training was dit wel anders, hoe deprimerend waren mijn resultaten op die dag.Cry

Zoals ik hierboven al schreef, iedere verandering geeft een achteruitgang, maar zeven veranderingen gaven op dat moment een telloorgang.

Weg was het vetrouwen in mijzelf en de resultaten.

Weer een gesprek en vanaf dit punt hebben we alles op nul gezet en gezien als een  training, ook de regionale wedstrijden. Nadat het "dieptepunt" op 545 punten was gezet ging ik weer een beter gevoel te krijgen. Mijn houding paste zich steeds verder aan aan het wapen en bleef goed voelen, geen pijn verergering ed.,  Het geheel werd steviger en langzaam gingen de resultaten met puntje na puntje weer omhoog en het vertrouwen steeg met de punten mee. Er zitten natuurlijk nog "afwijkers" tussen, dit zal nog wel even zo blijven, maar de veranderingen voelen nog steeds goed en voor mijn gevoel kan ik nu verder komen dan de 377 aan het begin van het seizoen. Tijdens een training wedstrijd van 60 schoten scoorde ik de laatste keer al weer 560 punten, een gemiddelde van 9.3333 punten per schot. Ik hoop op tijd klaar te zijn met het eventuele NK begin juli op sportcentrum Papendal.

We zullen zien.

Vanaf hier probeer ik mijn trainingen bij het Topsport Talenten Team bij te gaan houden.

 

Training 5 juni 2011:

Na een vrij korte nacht weer opgetogen naar Emmer-Compacuüm vetrokken samen met Jaques. Bij aankomst zag ik dat Carola er gelukkig ook weer was ondanks het herstellen na een operatie.

In aanloop naar deze zondag toe heb ik mij een ding voorgenomen, niet meer letten op cijfertjes!! Probeer alle schoten eerst binnen de rand 7 te schieten en dan binnen rand 8. Dit houd in binnen rand 7 minimaal een 8 en binnen rand 8 minimaal een 9 en hoger. Dit scheelt toch weer in de druk die ik mezelf iedere keer weer opleg. Nu niet meer resultaat gericht zijn maar letten op de algehele techniek. Kom je inderdaad binnen rand 7 en 8 dan worden uiteraard de resultaten beter en de scores hoger. Tijdens de training voelde ik mij ook rustiger en de groep van 60 schoten was inderdaad kleiner dan de vorige keer. De eindscore was ook hoger, 564 met een gemiddelde van 9.4 per schot. Een tevreden mens.

Met nog 3 weken te gaan voor het NK hebben wij nog één gezamelijke training op 19 juni. Dan zien we wel weer hoe ver ik ben gekomen. Tot de volgende keer.

Training 19 juni 2011:

Vandaag de laatste training van dit seizoen. Eerst nu de NK op Sportpark Papendal bij Arnhem en dan in september weer beginnen met de trainingen. Omdat het vandaag de laatste keer zou zijn zouden we een halve dag training en daarna barbknoeien. Na aangekomen te zijn gewacht op de rest die boven in overleg waren. Dit overleg ging over het NK wat wordt verschoten op 1,2 en 3 juli op Papendal, zie www.knsa.nl tabblad schietsport totaal. Carola vroeg aan mij wat mijn prognose is voor deze "belangrijkste" wedstrijd. Gezien mijn resultaten van de afgelopen tijd, met alle veranderingen, wilde ik deze laag houden maar wilde ook wel mijn, voor dit seizoen, gestelde eindresultaat halen. Mijn prognose staat op 570 punten, dit houd in een 9.5 gemiddeld.

Na dit begin kreeg ik nog de opdracht mee naar niemand te luisteren en mij tijdens de series af te zonderen. Voor mij is dit nogal moeilijk. Maar ja toch maar proberen. Mijn eerst proefschot was een 10.5 hierna een 10.4, gaat goed toen en 9.4 en de laatste 7 schoten 10... dus een serie van 99 punten van de 100. Een super serie nog nooit eerder door mij geschoten. Dus die prognose zat wel goed. Toen de rest van mijn wedstrijd series niet goed maar ook niet super slecht. Te veel druk opgelegd na de proefschoten. Stom, Stom, Stom. Hierna nog een wedstrijd zonder beeldscherm en het resultaat was al weer hoger. Ik kan het wel. Na die tweede wedstrijd nog de finale, deze ging weer super, 4e van de zeven met maar 2 punten achter de 1e. Het resultaat was een mooie 100.5.

Na de finale naar boven voor het eten. Dit werd gezien de weersomstandigheden geen barbeknoeien omdat dit met de regen behoorlijk in het water zou vallen. Het vlees was binnen bereid en smaakte net als de rest erom heen erg lekker, te lekker en te veel.

Dus na een enerverend eerste jaar bij het team op naar het tweede met als doel richting de qualificatie norm te komen om ook op eventuele internationale wedstrijden niet uit de toon te vallen.

Allemaal een hele fijne vakantie toegewenst en tot volgend jaar. Als er nieuws is dan kunnen jullie dit vanzelf lezen.

Als afsluiting voeg ik nog een teamfoto bij.

 

v.l.n.r. Bert+Dyami, Sean, Glenn, Marije, Carola, Tess, Henk, Sharon en Kaj

Thursday the 15th. On my way to.....