Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Handbike training

 

Binnen dit stuk van mijn trainingen wil ik mijn fysieke trainingen overbrengen op dit virtuele papier. Met name de keren dat ik train en wat dit voor mij inhoud qua belasting, opbouw en verbranding van de nodige calorieën. Dus misschien ook nog wel interessant om te lezen hoe het op dit vlak met mij gaat. Zeker om voor mij is het interessant om het aan het papier toe te vertrouwen en zo een overzicht te krijgen over mijn vorderingen.

Hieronder een plaatje van mijn handbike waarmee ik onderweg ben.

Dus ook hier zou ik zeggen tot mijn volgende verslag.

Ajuus parapluus.

Donderdag 11 juni 2015,

Door de drukte ben ik nog niet wezen trainen maar onderhoud ik mijzelf door met Mojag op en neer naar het werk te fietsen met de aankoppel bike. Dit zijn geen afstanden maar ik ben wel lichamelijk bezig en zit niet in de auto. Dit is natuurlijk altijd goed.

Dus ondanks dat ik geen conditie verhoogende trainingen doe op dit moment ben ik wel bezig. De komende tijd zal ik meer tijd hebben om te gaan fietsen daar de vereniging in de zomermaanden is gesloten en de trainingen in Emmer-Compascuüm ook zijn afgelopen. Die uren kan ik dus anders gaan besteden. We gaan het beleven.

Een prettige zomertijd aan iedereen.

Donderdag 6 augustus 2015,

Vanavond voor de eerste keer weer wezen fietsen. Na alle drukte van de vakantie en klusjes doen in en om huis heb ik mijn handbike weer onderhoud gegeven en ben maar eens een rondje gaan doen. Het was mooi weer, temperatuur overdag tegen de 30 graden aan. Vanavond zakte de temperatuur naar lekkere waardes van rond de 24/25 graden. Er was weinig wind dus ideale omstandigheden.

Na een paar kilometer te hebben in gefietst lekker achter twee mountin bikers gehangen om lekker warm te worden. Dit ging met een snelheid van ongeveer 23 kilometer per uur. Na een paar kilometer heb ik deze laten gaan en een voor mij lekkerder tempo aangehouden.

De route bestond uit merendeel buitengebied en het laatste stuk door de stad. Er waren verschillende ondergronden van mooi asfalt tot keien. Ook zat er een mooi viaduct in die ik met een vaartje van 11/12 kilometer nog kon nemen.

Uiteindelijk heb ik in iets meer dan 1 uur en 6 minuten toch 17,78 kilometer gefietst. De gemiddelde snelheid kwam op 16 km/h uit.

Ik kan dus gewoon zeggen lekker getraind en dit lonkt toch wel naar meer.

 

Groetjes en tot de volgende route.

                                                 

 

 Vrijdag 4 september 2015,

Na de korte vakantie in Spa toch nog een verslagje van de voor die tijd gedane trainingnen. Beide trainingen die ik heb verreden waren onde, bijna, ideale omstandigheden. Geen wind, volop zon en rond de 24 graden. Heerlijk!
Voor deze rtrainingen heb ik routes gereden van 24/25 kilometer, mijn doel hierbij was om, in deze omstandigheden, een gemiddelde te halen van boven de 16 km/h gemiddeld. Deze doelstelling is beide keren gelukt.
Nu het allemaal wat later in het jaar is en de dagen/ avonden korter worden worden de afstanden ook kleiner omdat er minder tijd is. Wqaarschijnlijk de trainingen verplaatsen naar de middag/ochtend. We zien wel.
Ikzelf ben blij, met de weinige kilometers die ik fiets, met de gemiddelden die ik haal. Op dit moment is dit ook mijn max. Op het laatst trilt het hele lijf en zit er niets meer in. Deze week las ik een stukje over paratriatleten die een gecombineerde wedstrijd deden. De handbiker deed over de 40km maar 57 minuten!!!!!
Hiervoor zal ik toch iets moeten door trainen.
Ach ja ieder zijn specialiteit zal ik maar zeggen.

Groetjes en tot de volgende route.

 

 

 

Wednesday the 12th. On my way to.....