Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Sv Diana '85 Emmen

   Sv Diana '85 Emmen

Op de vereniging in Emmen heb ik sinds september 2008 tot 2013 als thuisbasis mogen ervaren waar ik mijn trainig avonden schoot. Het is een kleine vereniging met ongeveer zestig actieve leden. De vereniging is gevestigd aan de Oude Roswinkelerweg 128 te Emmen telnr. 0618253708.

De vereniging beschikt over een clubgebouw met een knusse kantine met alles erop en eraan.

 

 

Voor de rest is er een bestuurskamer en natuurlijk de sanitaire voorzieningen. Ook zijn er in het gebouw zes schietpunten van tien en 12 meter voor luchtgeweer en luchtpistool en kleinkaliber pistool en kleinkaliber geweer. Één schietpunt is in hoogte verstelbaar voor jeugd en het schieten vanuit een rolstoel. De banen en het transport zijn vervangen door nieuwe omdat de oude niet meer voldeden aan de eisen die eraan gesteld werden. Het aantal schietrondes neemt gestaag toe en dat kon het oude transport niet meer bijbenen. Met het nieuwe transport is ook de mogelijkheid gekomen om te kiezen tussen 10 en 12 meter diciplines. Die keuze was er niet. 

Ook is er een wapen/controle kamer waar je doorheen moet om de banen te kunnen bereiken. Hier worden de wapens uit gegeven, de kaarten geteld en alles gedaan wat erbij komt kijken om een schietavond goed te kunnen laten verlopen. Links op de voorgrond kun je nog net de deur zien die naar de schietbanen gaat.

De vereniging is begonnen met alleen luchtwapens, hiervan zijn er een aantal in het bezit van de vereniging. Sinds een paar jaar wordt er ook met klein kaliber wapens geschoten. Steeds meer leden hebben een eigen verlof en maken hier ook gebruik van.

Tijdens de schietavonden moet men, gedurende het seizoen, meedoen met de clubcompetitie. Deze is onderverdeeld in de verschillende lucht en kleinkaliber diciplines. Ook heeft men een onderscheid gemaakt tussen goede en iets betere schutters, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om zo hoog mogelijk te eindigen. Natuurlijk mag een ieder in meerdere diciplines meedoen. De scores worden iedere week door dezelfde persoon geteld en bij gehouden, hierdoor is een gelijkmatige telling gewaarborgd en "smokkelen" bijna niet te doen.

De schietdagen zijn zondagochtend vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur, maandagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur en woensdagavond eveneens van 19.00 uur tot 22.00 uur. Op deze ochtend en avonden bent u van harte welkom om eens kennis te maken met de schietsport en de vereniging.

Een aantal leden doet fanatiek aan wedstrijden met een wisselend resultaat. Vaak gaat men in groepsverband naar wedstrijden toe en maakt er dan, buiten het schieten om, een gezellige dag van.

Hieronder ziet u een aantal opnames van het gebouw en het logo van de vereniging.

 

Friday the 16th. On my way to.....