Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Sportfolio

 

                                                                       (S)portfolio

                      

                                                                      

Inhoud:

 Voorstellen                                                   

Uitleg wat ik doe

Doelstelling

Behaalde resultaten

Enkele bekers

Gezocht

Kostenoverzicht 2010

Wat kan ik terugdoen

Gehandicaptensport

 

 Voorstellen:

 Mijn naam is Bert Brinkman en ben sinds 1990 woonachtig in Assen en ben nu 46 jaren jong. Sinds 1993 ben ik getrouwd. Ik werk sinds April 2002 bij een onderdeel van de regiopolitie in Groningen.

Na mijn ongeval in 1986 en de lichamelijke achteruitgang die dit met zich mee heeft gebracht, gebruik ik sinds 1998 een rolstoel. Sinds 2006 gebruik ik deze rolstoel, na nog verder achteruit te zijn gegaan, permanent.

In 2000 ben ik, door mijn echtgenote, weer in aanraking gekomen met de schietsport. De ontwikkeling in de jaren heeft de sport op een hoger plan gezet.

  Uitleg wat ik doe:

 De discipline waar ik toen aan begonnen ben is luchtgeweer, eerst met een vereniging wapen en later met een eigen wapen. Ik schiet nu met luchtwapens en dan met name luchtgeweer en soms met luchtpistool. Zonder al te veel begeleiding ben ik binnen deze tak van sport mijn eigen weg gaan zoeken, ook gezien er niemand binnen mijn omgeving ervaring had met het schieten vanuit een rolstoel. Deze zoektocht tot verbetering van mijn resultaten hebben op een gegeven moment geleid tot de toetreding bij het nationale team voor schutters met een handicap.Door omstandigheden in 2006 moest ik dit team weer verlaten en door mijn lichamelijke toestand is er een jaar training de mist in gegaan. Na dit jaar met goede moed begonnen en weer op mijn oude niveau teruggekomen. Op dit moment zijn er weer gesprekken komende om te kijken om met een nieuwe insteek weer te kunnen toetreden tot de nationale ploeg en van hieruit verder te gaan met mijn ontwikkeling binnen mijn sport. Deze gesprekken hebben inmiddels plaats gevonden en ben ik sinds september 2010 opgenomen binnen het talententeam van de K.N.S.A., dit is de nationale bond. Op dit moment ben ik mijzelf nog verder aan het verbeteren, en zijn de vooruit zichten gunstig.

                                                         

Hierboven een foto van mij tijdens een training bij de Sv. Diana '85 in Emmen, mijn thuis basis.

 Ook ben ik op dit moment bezig met het begeleiden van een jeugd schutter. Dit gaat goed en steeds beter. Zij is toegetreden tot het jeugd talenten traject. Door deze toetreding krijgt zij nog meer en specifieke begeleiding om op een nog hoger niveau te komen, ik heb haar dan ook graag doorgegeven aan een regiotrainster die haar op een nog hoger niveau kan brengen.

  Doelstelling:

 De doelstelling die ik voor mijzelf heb is om via de regionale en later de landelijke wedstrijden beter te worden en op deze manier mij voor te bereiden op de grotere toernooien. Bij deze toernooien moet men denken aan NK en EK en eventueel WK. Vanuit deze doelstelling zou een nog hoger plan te realiseren moeten zijn, Het ultieme doel de Paralympics.

Deze doelstelling zal bereikt moeten worden door op verschillende manieren te trainen voor zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie. Ook de training uren moeten langzaam aan worden uitgebreid.

Hiernaast is voor mij, vind ik zelf, het onder het grote publiek bekend maken van de schietsport voor andersvaliden een doelstelling op zich. In zijn algemeenheid wordt er te weinig aandacht geschonken aan de andersvaliden sport

 Behaalde resultaten tot nu toe:

 Verschillende 1,2 en 3e plaatsen op regionale wedstrijden.

Nederlands kampioen luchtgeweer anders validen

1 keer tweede bij de Hessen bokaal in Duitsland.

Nederlands kampioen 2011(madaille)

In 2012 hoop ik aan meerdere wedstrijden, internationaal, in Nederland en het buitenland te kunnen deelnemen. 

Enkele bekers:

De bekers zijn van regionale wedstrijden en afdeling en district kampioenschappen 

De eerst medaille is van de NK 2011 waar ik Nederlands kampioen ben geworden.

De tweede medaille is dat ik recordhouder ben in mijn klasse in 2011.

 

        

 

 Gezocht:

 Om mijn sportieve tocht te kunnen voortzetten, in de jacht op mijn doelstellingen, ben ik als sportschutter opzoek naar middelen om te kunnen blijven trainen en wedstrijden te bezoeken. Bij deze middelen zou er gedacht kunnen worden aan vergoedingen van materiaal en/of brandstof. Ook zou kunnen worden gedacht aan financiële ondersteuning waardoor kosten vanaf een speciale rekening betaald kunnen worden, en dit voor iedere partij overzichtelijk blijft. De financiële middelen kunnen worden gebruikt voor de kosten van trainingen en wedstrijden maar ook voor vervanging van materialen als deze versleten zijn. Ook is er de mogelijkheid om via een sponsor direct benodigde materialen aan te kopen.

 Kostenoverzicht 2011/2012:

 Voor dit jaar heb ik een begroting gemaakt voor de meest voorkomende kosten voor de wedstrijden binnen de regio. De grotere wedstrijden als het LKK en NK even zoals buitenlandse wedstrijden zijn hier niet bij inbegrepen. Deze kosten komen er dan ook nog bij.

Vervanging materiaal

 

€ 750.=

Luchtmunitie/testen

50 doosjes

50X €12,50 = € 625,=

Diverse hulpmiddelen

 

€ 250,=

Begeleiding ivm. handicap

Per wedstrijd (5 uren of meer) gem. 10 wedstrijden

€10 x 5x10 = € 500,=

Kilometers Trainingen Emmen

1x p/w 48k/mx2=96x0,56*x 40

€ 2150,40

Kilometers wedstrijden

15x gem. 100 km= 1500km

1500X€0,56= € 840,=

Kilometers Talententeam

20 x 120 k/m x 0,56*=

€ 1344,=

Contributie vereniging en bond

12 x 12 = €144 + €32 =

€ 176,=

 

 

 

Totale begroting dit jaar

 

€6185,40

 

 

 

Geld sparen voor nieuw wapen

€1500,= per jaar

Totale kosten wapen € 3000,=

 *De kosten van onze auto, een aangepaste bus, zijn in gebruik en onderhoud vele malen hoger dan een “gewone” auto. Aangezien dit een begroting is kunnen de daadwerkelijke kosten hiervan afwijken.

 Sinds januari 2011 ben ik, na een stageperiode van drie maanden, definitief toegelaten tot het talententeam. Dit is een voorbereiding op het topsportprogramma van de K.N.S.A. Doordat dit is doorgegaan worden de kosten alleen nog maar hoger. De hierboven genoemde kosten kunnen wij als gezin niet meer alleen dragen, de daadwerkelijke kosten met buitenlandse wedstrijden en stages zijn vele malen hoger dan hier vermeld, onze situatie is op dit moment dat ikzelf 50% inkomen heb uit werk en 50% van 70% uitkering heb. Mijn echtgenote heeft ook nog een kleine uitkering in verband met haar handicaps. Onze uitgaven hier in tegen, door de handicaps, zijn van dusdanige aard dat de sport en dus ook de doelstellingen in deze niet gehaald kunnen worden.

Ondanks het inkomen wat wij hebben blijf ik een deel aan mijn sport zelf dragen, dit zijn onder andere de toenemende onderhoud kosten door de extra kilometers. Daarnaast blijven er altijd kosten over die zo tussendoor betaald worden zoals onderhoud, training middelen, contributie van de vereniging en contributie KNSA, vervanging van materiaal.

Op dit moment krijg ik ondersteuning van het keukenadvies centrum Assen die voor mij de contrubutie en munitie voor dit jaar hebben gesponsord. Mijn nieuwe schietjas wordt gesponsord door OTNN orthopedische hulpmiddelen in Assen. Ook fietsenwinkel Klaucke in Assen sponsord mij door 10% korting te geven op het onderhoud en onderdelen van mijn handbike. Zie foto hieronder.

                      

Ook word er aan mij een ruimte beschikbaar gesteld, kosteloos, waar ik tussendoor kan trainen.

 Deze handbike is tweede hands door mij gekocht en gerestaureerd zodat ik er weer veilig mee weg kan. Alleen de zitting moet nog worden bekleed. Met deze handbike ben ik geregeld onderweg om mijn fysieke conditie te onderhouden, wat noodzakelijk is voor de rompstabieliteid.

  Wat kan ik terug doen:

 Bij de wederdienst van mijn kant zou kunnen worden gedacht aan het uitdragen van uw bedrijfsnaam. Dit is mogelijk op verschillende manieren, tijdens trainingen met mijn handbike, in de sportschool, tijdens wedstrijden of op mijn dagelijkse of rolstoel. Ook zijn er verschillende websites waar uw bedrijf genoemd kan worden. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden met mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. De kosten van de reclame uiting zijn exclusief de kosten van het materiaal waarop de uiting wordt aangebracht. Deze kosten worden in rekening gebracht bij de sponsor.

Shirt/jas reclame: Bij deze vorm zijn er mogelijheden op voor en/of achterpand en op één of beide mouwen. Ook een combinatie is mogelijk. Voor of achterpand € 300,= voor en achterpand € 500,= . Één mouw € 200,= , beide mouwen € 300,=

Wedstrijden: Bij de wedstrijden kan men denken aan reclame uitingen op rolstoel, materiaaltas, wapenkoffer, schietjas of een combinatie van meerdere of alle middelen.

Rolstoelreclame: per seizoen, september t/m juli € 400,=

Materiaaltas: op afspraak, wordt de tas wel of niet door sponsor aangeschaft.

Wapenkoffer: per seizoen september t/m juni € 200,=

Schietjas per seizoen september t/m juni in overleg of jas wel of niet door sponsor wordt aangeschaft.

Handbiken: Hierbij kunt u denken aan reclame uitingen op sportkleding, wielreclame of een vlag aan de handbike bevestigd. Ook hier is een combinatie weer mogelijk.

Sportschool: Hierbij kunt u weer denken aan kleding of rolstoel reclame.

Dagelijkse rolstoel: In overleg met de sposor over de mogelijkheden.

Brandstof: In overleg wat de sponsor ervoor terug wil.

Donaties: Het geven van donaties door mensen, groepen en/of bedrijven behoord ook tot de mogelijkheden.

Het in natura sponsoren van materiaal is ook mogelijk.

Mocht u zelf voorstellen of alternatieven hebben of bedenken kan hier over altijd overleg over plaats vinden.

 Gehandicapten sport:

Voor de andersvaliden sport zou het een goede ontwikkeling zijn als er zowel nationaal als internationaal op het sportieve vlak nog betere resultaten worden bereikt. Ik zou in deze ontwikkeling graag een rader(tje) mogen zijn om te laten zien dat ook in deze takken van sport top prestaties worden geleverd. De schietsport blijft hierin op dit moment ver achter. Door mijn sportieve tocht waaraan ik ben begonnen hoop ik deze, door mij geliefde sport, op de kaart te kunnen zetten. Hopelijk passen deze sportieve doelstellingen in het beleid van uw bedrijf en kunnen wij deze tocht samen verder gaan.

 Hopelijk heb ik u kunnen interesseren voor mijn sport en sportieve doelstellingen. U kunt contact met mij opnemen doormiddel van het contactformulier.

 Met vriendelijke groet,

Bert Brinkman

 

Wednesday the 12th. On my way to.....