Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Bert

Bij deze wil ik mij voorstellen, mijn naam is Bert en ik woon in Assen. Ik ben gelukkig getrouwd en heb drie heerlijke honden in huis rondlopen. Mijn hobby's zijn uiteraard de honden, handbiken, motorraces, en schieten. Eind jaren negentig ben ik via de zwemclub, waar ik toen aan waterbasketball deed, uitgenodigd voor een dag mee te helpen bij de training van toekomstige basistrainers in de schietsport. Er zit in die opleiding een zogenaamde NeBas dag. Tijdens deze dag worden de drempels die sommige hebben, verlaagd of opgeheven. Ook is het de bedoeling om te laten zien dat er met een handicap weldegelijk aan de schietsport kan worden gedaan. Men leert de opgedane kennis in praktijk te brengen en er achter te komen dat lang niet alles werkt zoals dat het geleerd is. Als men tijdens de dag bezig is leren de deelnemers oplossingen zoeken voor de "problemen" die zich voor doen.

Onder de twee indianen zie je een foto van mij die gemaakt is in de zomer van 2009.

                                                                   

                             

 

Sinds die tijd is de interesse voor de schietsport ontstaan, toch al weer een mooi aantal jaar geleden. In deze tijd is door mij, met behulp van anderen, veel ervaring opgedaan en zijn er langzaam resultaten ontstaan die steeds beter werden.

Ongeveer drie jaar na het starten van de sport/hobby heb ik mijn eerst wapen aangeschaft, een Steyer co2 geweer. Dit zijn de voorlopers van de huidige perslucht geweren. Met dit wapen ben ik in een snel tempo vooruit gegaan en kwamen er dus andere spullen bij zoals een schietjas en schiethandschoen. Ook gelijk maar gaan zoeken naar een goede sportrolstoel. Uiteindelijk gevonden bij Double Performance. Hier werd mij de stoel perfect aangemeten. Inmiddels is deze vervangen door een speciaal voor mij gebouwde stoel van Veldink for kids uit Nieuw-Buinen.

De volgende stap was om het wat verouderde wapen in te ruilen voor een nieuw wapen wat veel meer instelmogelijkheden heeft en op perslucht werkt, wat mijns inziens minder gevoelig is voor drukverschillen. Na meerdere wapens te hebben geprobeerd ben ik uitgekomen op een Walther lg300 alutec. Met dit wapen gingen de resultaten verder omhoog. Door de verbeterde resultaten, ook op wedstrijden, ben ik toegelaten tot het nationaal team van de NeBas.

Sinds een paar jaar schiet ik ook via de Nederlandse Politie Sport Bond mijn wedsrtijden en heb hier toch ook mijn resultaten behaald en op mijn onderdeel toch menig valide persoon achter mij gelaten.

 

 Dit is nog een foto uit de oude doos, hier nog met mijn Steyr co2 geweer en lang haar in Wenum-Wiesel wat vlak bij Apeldoorn ligt.

Mijn doelstelling binnen mijn sport is om eerst nationaal en hierna eventueel internationaal door te breken en zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijsten. In 2012 zijn de paralympische spelen in Londen, hoe dicht bij willen we het hebben. In de tussentijd houd dit voor mij in om met trainen zowel fysiek als mentaal sterker te worden dan ik nu ben, dit moet uiteindelijk resulteren in hogere en stabielere resultaten waardoor je via het Nerderlands kampioenschap Europa in kunt en misschien nog verder.

Om deze doelstelling te kunnen behalen doe ik buiten het schieten ook aan handbiken. Dit handbiken probeer ik een aantal keren in de week te doen en dan toch een dertig tot vijftig kilometer te trainen. Dit moet resulteren om lichamelijk en geestelijk in een goede conditie te komen en te blijven. Dit is natuurlijk voor iedereen een goede zaak. Verder is het handbiken gewoon leuk om te doen.

Ik heb tot 2013 geschoten bij de vereniging in Emmen,  Sv Diana '85 aan de Oude Roswinkelerweg 128 in Emmen. Bij deze vereniging kun je drie keer in de week trainen, op zondag ochtend vanaf 10.00 uur op maandag avond vanaf 19.00 uur en op de woensdagavond ook vanaf 19.00 uur. Op de woensdagavond wordt er zowel met lucht als kleinkaliber geschoten

Het logo van Sv. Diana te Emmen

 

Sinds 2013 ben ik bij de vereniging 't Asser wapen in Assen. Hier valt meer over te lezen onder het tabblad van de vereniging.

Friday the 16th. On my way to.....