Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Zwemmen

Zwemmen,

Bij het zwemmen zijn er allerlei onderdelen waar ik niets van weet en het hier dus niet over ga hebben, maar dat er genoeg onderdelen zijn die door andersvaliden beoefend kunnen worden is wel duidelijk.

De zwemsport die ikzelf heb beoefend om mijn conditie op peil te houden is waterbasketball, www.waterbasketbal.nl , dit is de site van de organisatie in het noorden van het land, Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze sport wordt beoefend door mensen met een lichaamelijke en lichtere geestelijke beperkingen. Het is een sport met veel actie en beweging. De teams bestaan uit vijf veldspelers met een aantal reserve spelers. Het veld is over de breedte van het zwembad en is ongeveer twaalf tot 15 meter lang en 6 meter breed. Bij deze sport is het de bedoeling om de bal in de basket te doen belanden, dit lijkt gemakkelijk maar is het niet, omdat de basket door de golven steeds in beweging is. Een wedstrijd bestaat uit twee helften van zeven effectieve minuten met een rust van een minuut.

Hier een foto van het speelveld.

Deze sport is behoorlijk zwaar als je probeerd op een behoorlijk niveau te komen. Je hebt, omdat het een sport is van "hollen" of stilstaan, een behoorlijke interval conditie nodig, ook wel gezegd in een korte tijd veel energie te kunnen leveren en dit dan twee keer zeven minuten.

Voor in de toekomst wil ik zelf wel weer gaan zwemmen omdat dit altijd goed is bevallen en het een leuke en gezonde manier is om je conditie op peil te brengen en te houden. Dit zwemmen wil ik dan niet meer in teamverband of bij een vereniging gaan doen maar individueel, net als het handbiken, waardoor ik mijn eigen tijd en schema kan indelen tussen het werken, schieten, zwemmen en handbiken, waardoor er nog enigsinds sprake is van enige vrije tijd wanneer ik en mijn gezin dit willen/vragen.

Hier nog een paar foto's van enkele speelmomenten.

 

 

 

 

Hopenlijk geven deze foto's en uitleg een beetje een impressie van de sport en hoe het gespeeld wordt.

 

Friday the 16th. On my way to.....