Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include(html/com_content/archive/function.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'html/com_content/archive/function.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/deb27653/domains/schietsporthobby.nl/public_html/templates/ifreedom-fjt/index.php on line 76

Restauratie Handbike

 

Eindelijk!

Deze week ben ik dan eindelijk kunnen beginnen met het restaureren van mijn vastframe handbike. Deze is door omstandigheden afgelopen jaar niet gebruikt en heeft van het buitenstaan in weer en wind een hoop te leiden gehad.

Ondanks dat de bike onder een afdak heeft "gehangen" heeft het weer z'n invloed gehad. Ook zijn er een aantal onderdelen versleten zoals ketting tandwielen en banden. Het frame, wat mat zwart is, is aan kleurverandering onderhevig door het gebruik en weersinvloeden.

De uiteindelijke bedoeling is om het frame te laten spuiten in meerdere opvallende kleuren, wat de veiligheid ten goede komt, verder alle slijtage onderdelen vervangen en aanpassingen maken ten aanzien van de zithouding en de handelbaarheid van het geheel en het plaatsen van een houder waar een vlaggensteel in kan zodat ik ook op wat grotere afstand te zien ben en natuurlijk, in bebouwde gebieden, de vlag redelijk boven auto's en hagen uitkomt waardoor ze mij zo goed mogelijk kunnen zien op kruizingen en splitsingen, anders zou het jammer zijn van de restauratie.

Foto's van de restauratie volgen.

Hier dan eindelijk wat foto's zoals de handbike was en deels gedemonteerd:

Op dit moment is de fiets geheel gedemonteerd en de afspraak met Max Manak, degene die de onderdelen van kleur voorziet, is al gemaakt, deze week  gaan de onderdelen naar hem toe.

Max heeft van mij de vrije hand gekregen in het ontwerp/kleurstelling die het zou moeten worden, ik laat mij dus verassen.

Inmiddels de onderdelen naar de spuiterij, Max Manak in Assen, gebracht en het kleurenschema doorgesproken. Het wordt zoals al beschreven een opvallend geheel. De voorzijde wordt geler dan geel en dan naar de achterzijde via oranje naar fel rood. Alle onderdelen die eraan "gehangen" worden worden in deze kleurstelling mee gesppoten. De bewegende delen blijven zoals ze zijn Alluminium en chroom kleur. De banden zijn git zwart.

Deze foto's volgen hopenlijk op niet al te lange termijn.

Een tijdje terug al banden besteld, speciale maat natuurlijk, en de eerste drie die binnen kwamen hadden de verkeerde maat. Nieuwe besteld en kreeg ik één band binnen, dit was de goede maat en type. Dus de andere twee ook maar besteld, afgelopen vrijdag na een telefoontje de banden opgehaal en dinsdag weer terug gebracht, de verkeerde maat, dus maar weer nieuwe besteld en afwachten. Hopenlijk zijn ze binnen als het frame en de rest terugkomt van de spuiterij zodat alles achter elkaar door in elkaar gezet kan worden. En ja hoor maandag de spullen Bij Max opgehaald en dinsdag bij thuiskomst een berichtje op het antwoordapperaat!!! ZE ZIJN ER.... Bij de bandenleverancier waren ze dus ook al gelukkig dat na de derde keer de goede banden zijn geleverd. De banden de dag erop opgehaald en gelukkig ze zijn de juiste maat.

22 maart 2009.

De onderdelen zijn terug van Max Manak produtions en naar huis gebracht, ze zien er goed en opvallend uit, zoals afgesproken. Het wordt uiteindelijk een fiets waarvan men zegt, oer lelijk of te gekke kleuren. Ik denk niet dat er veel, qua mening, tussen zal zitten. De meeste mensen die de fiets tot nu toe hebben gezien vinden hem mooi, niet alleen qua kleur maar ook spuitwerk. Het over laten lopen van de ene in de ander kleur, en de strakheid van het geheel, Prima werk Max!!!.

Als de fiets in zijn geheel in elkaar gezet is dan gaat deze nog terug naar Max om de eventuele kleine beshadigingen bij te werken.

Zo nu een paar foto's zoals de fiets er deels in elkaar gezet uitziet.

Zo nu een paar foto's zoals de fiets er deels in elkaar gezet uitziet.

Deze foto is gemaakt bij Max in de spuiterij.

Op deze foto is te zien dat het frame al weer in elkaar zit en dat de rest nog moet woden afgebouwd.

Hier is te zien dat het stoeltje ook nog moet gebeuren. Wij zitten te denken aan een diep donker paarse kleur.

Hier wat meer detailering van de voorzijde hoe ingenieus het systeem in elkaar zit.

Inmiddels zitten de trappers, ketting, remmen en de achterwielen, jaja met de goede nieuwe banden, er ook al op en aan. De foto's dat de fiets helemaal klaar is komen binnenkort.

Hier dan de foto's dat de fiets helemaal gebruiksklaar is. Alleen het zitje en de beensteun aan de rechterzijde moeten nog worden gedaan.

 

Hier de rechter voorzijde met aandrijflijn. Het zitje en de beensteun zijn hier goed te zien.

Hier nog een betere overzichtsfoto waarop de fiets in zijn geheel staat.

Uiteindelijk een foto waarop de handbike in zijn geheel klaar is, met stoeltje en al.

 

 

Thursday the 15th. On my way to.....